77 éves nénit akartak az utcára tenni Miskolcon

A nénihez egy "népes számozott utcai család" hordja át a szemetét. 3 napot kapott a takarításra, vagy költöznie kell.

A politikus elmondta, a 77 éves Magdi néni korábban a Jobbiktól kért segítséget, miután a környéken élők terrorizálták: minden értékét ellopták, elbontották a WC-jét is, a kéményét pedig járólappal fedték le a téli mínuszokban. A Jobbik akkor arra kérte a MIK Zrt-t, biztosítson cserelakást az idős asszonynak, amelyre ígéretet is kaptak. Lakás helyett azonban egy felszólítást érkezett: 3 napon belül takarítsa el a hulladékot az udvarról, különben felbontják a bérleti szerződését.
 
Magdi néni rendelkezik szemétszállítási szerződéssel. A hulladék azért van az ő udvarán, mert azok, akik viszont nem rendelkeznek, rendszeresen oda hordják, tájékoztatott a frakcióvezető. Hozzátette: a Fidesz szerint ennek a 77 éves néninek az lenne élete hátralevő részében a dolga, hogy minden reggel eltakarítsa az éjszaka oda vitt szemetet, építési törmeléket, kibelezett hűtőt, különben mehet az utcára.
 
Eddig hány esetben lépett fel a Fidesz ilyen keményen és gyorsan azokkal szemben, akik évek óta az önkormányzat bérlőiként lopják az áramot, illegális beköltözőket fogadnak be, nem fizetik a számláikat, az utcára öntik a szennylevet, nem rendelkeznek szemétszállítási szerződéssel, vagy megsértik a közösségi együttélés szabályait? - tette fel a kérdést a Jobbik politikusa, szerinte ugyanis ezek egyesével is okot adnak a szerződésbontásra. Ha a városvezetés ezt megtette volna, ma cigánytelep helyett békés lakóövezet lenne a számozott utcák helyén - jegyezte meg.
 
Jakab Péter közölte, a Jobbik választ vár a Fidesztől arra:
  • helyénvaló-e a városvezetés rendteremtési kudarca miatt egy 77 éves magyar embert büntetni, aki becsülettel ledolgozta az életét, adózott, fizette a számláit?
  • Valóban ezt érdemli-e ma egy nyugdíjas Miskolcon?
  • Elvárható-e, hogy egy idős ember 3 nap alatt oldja meg azt, ami az önkormányzatnak 25 év alatt sem sikerült: eltakarítani más szemetét, és megakadályozni az újraképződését?
  • Igazságos-e, hogy eközben azok, akik putrivá züllesztették a város lakásait csereingatlant, vagy 2 milliós lelépési pénzt kapnak?
  • A miskolci Fidesz-KDNP magyarnak, konzervatívnak és kereszténynek tartja-e magát ezek után?
A Jobbik természetesen nem hagyja magára Magdi nénit: a portája előtti udvaron összeszedték a szemetet, egyben remélik, hogy több akadályt már nem gördít a Fidesz egy kiszolgáltatott idős ember biztonságos helyre költöztetése elé – fogalmazott Jakab Péter.