A Fidesz hat éve nem újítja fel a váci szakrendelőt, de megint ezzel kampányolnak

A Fidesz hat éve nem újítja fel a váci szakrendelőt, de megint ezzel kampányolnak

Rétvári Bence a régi épület felújítása mellett egy új épületet is ígért egy 5,6 milliárdos beruházás keretében. Erről a 2018-as választási kampány során beszélt. Azóta hat év telt el, de nem történt semmi. A mostani, fideszes polgármesterjelölt már új épületet sem ígér.

A Fidesz ismét elővette a szakrendelő felújítását, az ellenzék arra emlékeztetett, hogy már hat éve ígérgetik – írja a Vác.hu. Most Imre Zsolt kormánypárti polgármester-jelölt jelentette be, hogy megjelent a pályázati felhívás, aminek költségeit az Orbán-kormány fogja finanszírozni.

Nem létezik olyan konkrét pályázat, csak egy társadalmi egyeztetésről szóló tervezet – számolt be az ES TV riportja.

Megint csak választások előtti fideszes hitegetés zajlik az új járóbeteg-ellátóval kapcsolatban

– vélekednek a város ellenzéki politikusai. Erre jó okuk van, ugyanis a szakrendelő felújítását már Rétvári Bence bejelentette 2018-ban, azóta viszont gyakorlatilag semmi sem történt. A fideszes akkor konkrétan azt ígérte, hogy a 5,6 milliárd forint értékben lesznek fejlesztések következő években. Azóta hat év telt el.

Akkor a Fidesz azt ígérte, hogy a szakellátó régi épülete megújul, mellette pedig egy új épülettömb is felépül, amit korszerű eszközökkel fognak felszerelni.

A Rétvári kampányígérete óta eltelt hat évben nem épült új épület, sőt a régit sem újították fel.

Idén januárban pedig vakolatomlás miatt kis híján megsérült egy beteg, amikor a fejére esett egy mennyezetdarab.

Az ellenzéki képviselők év elején védősisakban demonstráltak a régi SZTK előtt, hogy aki járóbeteg-ellátást szeretne, az jobban teszi, ha előbb védi a fejét. Azóta sem történt semmi az ügyben, viszont a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje a napokban ismét a szakrendelő felújításával kezdett kampányolni. Az ES TV meg is kereste Imre Zsoltot, hogy de nem tudta megmondani, hol jelent meg a váci szakrendelőt érintő pályázat.

Az Összefogás Vácért képviselője, Tótváradi-Nagy Bence szerint a Fidesz-KDNP már évek óta hiteget a régi SZTK épületének a felújításával, ami, akárcsak a Duna-híd témaköre, rendszeresen visszatérő elem a kormánypártiak kampányában.

Tótváradi-Nagy rámutatott:

Már új rendelőt sem ígér a Fidesz, hanem csak a régi épület felújítását, és azt is legkorábban 2026-ra.

„Rétvári Bence már 2018-ban elkezdett kampányolni egy új váci szakrendelő felépítésével, majd a 2019-es önkormányzati és a 2022-es, újabb országgyűlési választásokon is ezzel kampányolt a váci Fidesz. Az eredményét láthatjuk. Új szakrendelő sehol, a jelenlegiben pedig az ember fejére hullhat a vakolat, ha nem vigyáz eléggé. Most a beteljesületlen ígéretek embere a munkásszállós Imre Zsolt ígérte meg, hogy valami lesz egyszer” – nyilatkozta az ES TV-nek Tótváradi-Nagy Bence.

(Címlapkép: Vác.hu)