Gyöngyösi Márton: A Fideszt folyamatosan kísérti a pedofília pártolásának a rémképe

Gyöngyösi Márton: A Fideszt folyamatosan kísérti a pedofília pártolásának a rémképe

A jobbikos pártelnök szerint a Fidesz köztársasági elnökének minél előbb le kellene mondani. Ez már a sokadik eset, hogy a kormány a pedofilok oldalára áll az áldozatok helyett.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke elfogadhatatlannak tartja és elutasítja Novák Katalin kegyelmi döntését, amelynek értelmében felmentette a bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettesét, aki az intézmény vezetőjének pedofil üzelmeinek eltussolásában vett részt. Különösen visszás ez, mivel Novák korábban a Fidesz-kormány családokért felelős tárca nélküli minisztere volt.

Hajmeresztőnek tartjuk ezt a döntést! Különösen egy olyan kormány és államfő részéről, akik folyamatosan család- és gyerekbarátként hirdetik magukat, és emellett folyamatosan kísért a pedofília pártolásának a rémképe.

→ nyilatkozta a Klubrádiónak az ellenzéki pártelnök.

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta: ne felejtsük el, hogy volt Kaleta Gábor perui nagykövet esete, Bús Balázs a III. kerület fideszes polgármestere [egy óvodai pedofíliának falazott, Fohsz Tivadar Rákosmente fideszes alpolgármestere pedig ki a kiskorú nevelt lányát molesztálta. A jobbikos politikus szerint a Fidesz környékén már nagyon sok olyan eset van, ahol úgy tűnik, hogy a kormányközeli emberek próbálnak pedofil bűnelkövetőknek segíteni, és eltussolni ezeket a szörnyűségeket.

„Novák Katalinnak az lenne a legjobb, ha minél előbb megfontolná a lemondását.”

Sok gyermek számára a vasárnap este a családi körről, a családi otthon biztonságáról szól, de sajnos sok gyermek számára viszont nem – írta vasárnap este az ellenzéki pártelnök. Rámutatott: azon megrontott gyermekáldozatok számára, akiket K. Endre megpróbált rávenni, hogy hallgassanak el biztosan nem erről szól.

Mint az közismert a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatója éveken át gyerekeket zaklatott. Bűntársa pedig a helyettese volt.

A férfi tudott az igazgató tettéről és hamis vallomásokkal akarta rábírni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseket. A bíróság 3 év 4 hónap börtönre ítélte. Novák Katalin köztársasági elnök azonban tavaly áprilisban kegyelemben részesítette

– ismertette a felháborító eset részleteit Gyöngyösi Márton, aki szerint látlelet ez a Fideszben megmutatkozó erkölcsi szintről.

A Jobbik-Konzervatívok felszólítja Novák Katalint, hogy azonnal vonja vissza a pedofil-bűncselekményben bűnrészes fideszes számára adott kegyelmet és mondjon le. Ezen kívül erősen ajánlják neki azt is, hogy fontolja meg lemondását.

Az ellenzéki párt aláírásgyűjtésbe kezd a parlamenti képviselők között. A pedofil bűncselekmények mentegetése ellen tiltakozva vasárnap este leragasztott szájú plüssjátékokat vittek a Sándor-palotához.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)