A Jobbik szerint a magyar nemzeti érdekkel totálisan ellentétes, amit Orbánék művelnek

A Jobbik szerint a magyar nemzeti érdekkel totálisan ellentétes, amit Orbánék művelnek

Az önálló határőrséget követelő párt ismét felszólította az Orbán-kormányt, hogy a hatalmuk helyett a határt, a hazát, a magyar embereket védjék.

Hiába hívtuk fel a figyelmet már évekkel ezelőtt arra, hogy a migrációs helyzet miatt valódi, hosszú távú megoldásra van szükség, a kormány azóta is csak az időt húzza, és képtelen rendet tenni.

– fogalmazott friss közleményében a Jobbik-Konzervatívok, amelynek politikusai ma Röszkén, a déli határon üzenték meg a Fidesznek, hogy nem söpörhetik továbbra is szőnyeg alá ezt a problémát – az ellenzéki párt szerint azonnali megoldásra van szükség, ezért önálló, magyar határőrség felállítását sürgetik.

Orbánék évekig hazudták, hogy fellépnek a migráció ellen, hogy senki sem veheti el a magyarok munkáját, most pedig migránsmunkások százezreit telepítenék hazánkba

– kifogásolta a konzervatív párt, hangsúlyozva:

Mindez veszélyes, a magyar nemzeti érdekkel totálisan ellentétes, hiszen azon túl, hogy komoly biztonsági kérdéseket vet fel, veszélybe sodorja a kulturális egységünket, a hazánkba telepített ázsiai migránsmunkások pedig elveszik a magyarok munkáját és letörik a béreket. Ráadásul a határhoz vezényelt rendőrökre nehezedő nyomás egyre nagyobb, már fegyverrel is támadják őket, így testi épségük komoly veszélybe került.

A Jobbik emiatt leszögezte: ismételten felszólítják a kormányt, hogy a hatalmuk helyett a határt, a hazát, a magyar embereket védjék:

önálló határőrséget – határőrt a kerítés mellé!

– fogalmazták meg régi-új javaslatukat.

(Címlapkép és fotó: A Jobbik elnökségi tagjai Röszkén - Béli Balázs/Alfahír)