A Jobbik szerint az amerikai vízumszigorítás az Orbán-kormány szégyene

A Jobbik szerint az amerikai vízumszigorítás az Orbán-kormány szégyene

A Fidesz kétkulacsos külpolitikája a nemzeti tragédiához vezet, ami a világ vesztesévé teszi a magyarokat – jelentette ki a konzervatív párt. Szerintük ez végső soron hazánk jövőjének elárulása.

Több mint ezer éves történelmünk során bebizonyosodott, hogy a kétkulacsos külpolitika kivétel nélkül nemzeti tragédiába torkollik, vesztessé téve a magyarokat. Az Orbán-kormány orosz-, illetve Kína-barát politikája az elmúlt években visszavetett minket a keleti blokkba, egy láthatatlan vasfüggöny mögé – írja a Jobbik-Konzervatívok sajtóközleménye.

Bár tagadja, de az Orbán-kormány ezzel a külpolitikával napi szinten szűkíti Magyarország mozgásterét, a magyar állampolgárok lehetőségeit, végső soron elárulja hazánk jövőjét.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője a vízumszigorításra reagálva rámutatott, a Fidesz a felszínen migrációt ostorozza, a színfalak mögött meg bátorítja az idegekenek letelepedését.

Hozzáteszik: egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen okok vezettek az amerikai vízumszigorításhoz, az azonban biztos, hogy a magyar emberek érdekeit biztosan nem szolgáló következmény, a csak velünk szemben alkalmazott példátlan vízumszigorítás az Orbán-kormány szégyene.

A konzervatív, ellenzéki párt korábban azt is sérelmezte a kormányzat részéről, hogy miközben a közpénzből fenntartott propagandában ostorozzák migrációt, strómanjaikon keresztül idegen vendégmunkások tömegét importálják hazánkba.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)