A Jobbik-Konzervatívok nem vesz részt az ÁSZ-egyeztetésen

A Jobbik-Konzervatívok nem vesz részt az ÁSZ-egyeztetésen

Nem hat párt részvételével fog zajlani az ÁSZ-egyeztetés, ugyanis a Jobbik-Konzervatívok minden kampánypénzzel elszámolt – áll a párt sajtóközleményében.

Mások gyanús ügyleteihez, pénzügyi manővereihez nincs közünk, így azokat nem is lehet rajtunk számon kérni, értelemszerűen az ezzel az üggyel kapcsolatos egyeztetéseken való részvételünknek sincs semmiféle relevanciája – írta sajtóközleményében az ellenzéki párt.

Hisszük, hogy az a becsületes út, ha mindenki a maga dolgaiért vállalja a felelősséget!

Világossá tették, hogy Jobbik-Konzervatívok a Fidesz által megrendelt ÁSZ-jelentéstervezetre a jogszabályban meghatározott határidőig az észrevételeit meg fogja tenni. Gyöngyösi Márton nyilvános vitára hívta ki az Állami Számvevőszék elnökét, Windisch Lászlót, mert szakmailag megalapozatlannak, elfogadhatatlannak és felháborítónak tartjuk, hogy olyan támogatások ügyében támadják pártunkat, amihez az égvilágon semmi közünk nincs.

(Címlapkép: Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke beszédet mond a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság fennállásának 10. évfordulójára rendezett ünnepségen az Országház Főrendházi üléstermében 2023. május 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd)