A kampányoló Navracsics szerint a Balatonra lakóhelyként és nyaralóhelyként kell tekinteni

A kampányoló Navracsics szerint a Balatonra lakóhelyként és nyaralóhelyként kell tekinteni

A korábban árnyaltabb képet festő miniszter elismerte, nehéz életet kezdeni a neves tó térségében, ahol az elöregedés gondja is fenyeget. Most az ígérgetésig jutott a 14 éve regnáló kormány tagjaként.

A Balaton és térsége fejlesztése során lakóhelyként és nyaralóként is kell tekinteni a tóra és környezetére - nyomatékosította a közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön Veszprémben, a Balaton konferencián.

Az országot járó Navracsics Tibor Otthon vagy nyaraló? címmel tartott nyitóelőadásában az MTI beszámolója alapján fontos célnak nevezte, hogy a Balaton ne csupán nyaralóhely legyen, hanem élhető lakóhely is egyben.

Ennek előfeltétele, hogy barátságosabb, emberközpontú városok alakuljanak, vidéken pedig magasabb szintű közszolgáltatások legyenek elérhetők

- hangoztatta jól csengő ígéreteit.

Az uniós pénzekért is felelős fideszes tárcavezető előadásában ezenfelül a kiemelt feladatok közé sorolta a Dél-Dunántúl gyorsforgalmi útjának fejlesztését, a régió iskoláztatási és foglalkoztatási mutatóinak javítását.

Mindezt az itt élők és a nyaralók érdekei mentén, együttműködve lehetséges megvalósítani - ecsetelte a kampányszagú optimizmust árasztó Navracsics Tibor.

Ám az Orbán-kormány tagja látta már ennél kissé árnyaltabban is a magyar tengert érintő problémakört.

Mint ahogy az ismert, Navracsics a múlt nyáron azt fejtegette, hogy nehéz életet kezdeni a Balaton térségében, így egyre inkább elöregszik a régió, és összefogást, valamint párbeszédet javasol. Elismerte azt is, hogy a Balatonnál az egyik legmagasabbak az ingatlanárak.

Joggal merülhet fel a magyar polgárban a kérdés: a Fidesz 14 év kormányzása is kevés volt az idevágó problémák orvoslásához?

Jóllehet, a még fennmaradt uniós források megszerzése sem ártana már végre.

(Címlapkép: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter meghallgatásán az európai ügyek bizottságának ülésén az Országházban 2023. december 11-én. MTI/Balogh Zoltán)