Országjárásra indult Navracsics Tibor, először Zalaegerszegre látogatott

Országjárásra indult Navracsics Tibor, először Zalaegerszegre látogatott

Az uniós pénzek utalásával párhuzamosan mindegyik vármegyét felkeresi valamennyi fejlesztendő, fejleszthető területre fókuszálva a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Zalaegerszegen arról beszélt, hogy az európai uniós források jelentős mértékben hozzájárulnak a magyar fejlesztéspolitikához. A tárcavezető azt is rögzítette, hogy a fejlesztési források jelentős részét az uniós források adják.

Egészen káprázatos Zalaegerszeg elmúlt időszakban mutatott fejlődése, ahol több tízezer munkahely létesült és gyakorlatilag megszűnt a városban és térségében a munkanélküliség

– idézi Navracsics sajtótájékoztatóján elhangzott szavait az Infostart.

A miniszter ugyanakkor Nagykanizsa helyzetét több szempontból is speciálisnak nevezte. Mint fogalmazott, a városnak bár kiváló vezetése van, de sajnálatos módon a közgyűlési többség obstrukciója miatt a fejlesztési terveiket csak részben tudták megvalósítani.

Ezzel együtt Navracsics Tibor bejelentette, miután az új Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) megkezdte munkáját, szándékában áll Magyarország minden vármegyéjét felkeresni, tapasztalatokat gyűjteni. Országos körútja első állomását Zalaegerszeg adta.

Emlékezetes, még december közepén tartotta Navracsics Tibor éves beszámolóját, amikor arról is beszélt, idehaza „több mint 50 ezer uniós projekt zajlott le minden gond nélkül, mégis a sajtó és az emberi kíváncsiság azzal a két-háromezer uniós támogatást felhasználó beruházással foglalkozik, ahol probléma tapasztalható”.

Stábunk akkor feltett kérdésére, miszerint nem lesz-e újabb lombkorona nélküli lombkoronasétány, amint jönnek majd az EU-s pénzek, a miniszter nem adott konkrét választ. Arra is kitért, hogy az EU-s projektek mindössze 4-5 esetében állapítottak meg csalást.

(Címlapkép: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a januártól létrejövő önálló Területfejlesztési és Közigazgatási Minisztérium leendő vezetője a főispánok és járási hivatalvezetők országos találkozóján 2023.11.21-én. MTI/Lakatos Péter)