A KEHI rászállt az egykor Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központra?

A KEHI rászállt az egykor Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központra?

Megfogalmazásuk szerint tanácsadói tevékenységet folytatott az intézmény működése és gazdálkodása tárgyában a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, de még nyomozás van folyamatban.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) az erről szóló kormányrendelet alapján tanácsadó tevékenységet folytatott a Diákhitel Központ Zrt. működése és gazdálkodása tárgyában – tájékoztatta a hivatal szerdán az MTI-t.

A közleményben az áll:

A tanácsadó tevékenység eredményeként a hivatal – összhangban a vonatkozó kormányrendelet előírásaival – véleményt készített és a tanácsadói tevékenységet lezárta.

Az ügyben ellenőrzési jelentés a vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően nem készült, a hivatal a vélemény elkészítésével a jogszabályi kötelezettségeinek eleget tett – fűzték hozzá.

A Diákhitel Központ Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban jelenleg nyomozás van folyamatban, melyben a tanácsadó tevékenységről készült vélemény és a kapcsolódó szerződések a nyomozó hatóság rendelkezésére állnak

olvasható a KEHI közleményében.

Ismert, a jelenleg a Tisza Pártot vezető, annak elnökeként és EP-képviselőjeként tevékenykedő Magyar Péter évekkel ezelőtt a Diákhitel Központot vezette 2022-ben történt lemondásáig.

Nemrég kiderült az is, hogy az ellenzéki politikust a kormányzati körök a nyár eleji incidense miatt kérnék számon, amikor az őt kamerázó mobilját a Dunába dobta. Polt Péter ugyanis indítványozta Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését lopás miatt.

(Címlapkép: Magyar Péter - Facebook)