A magyar diplomácia csúcsa: öt lélegeztetőgépet küldünk Ukrajnának a szolidaritás jegyében

A magyar diplomácia csúcsa: öt lélegeztetőgépet küldünk Ukrajnának a szolidaritás jegyében

De nemcsak azt, még hét fecskendős infúziós pumpát is. Micsoda nagylelkűség.

Az Orbán-kormány egyetért azzal, hogy "Magyarország a szolidaritás jegyében adományt nyújtson az Ukrajnában kialakult humanitárius válsághelyzet enyhítésére" - legalábbis ez olvasható a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint.

Orbán Viktor kormányfő Szijjártó Péter külügyminisztert és Pintér Sándor belügyminisztert bízta meg azzal, hogy az adomány a kormányhatározat közzétételét követő 60 napon belül célba érjen.

Az adomány pedig nem más, mint az eddig állami tulajdonban álló öt lélegeztetőgép és hét fecskendős infúziós pumpa. Ezeket küldjük Kárpátaljára az egészségügyi segítségnyújtás érdekében.

A Magyar Közlönyben egyébként a kormány arról is határozott, hogy védelmi iparért felelős szakdiplomatát küld az Európai Unió melletti Állandó Képviseletre, mindez 72 millió forintba kerül majd jövőre - jegyzi meg a 24.hu.

A Kínával nagy barátságban lévő fideszes külügyminiszter intézte a botrányos lélegeztetőgép-bizniszt

Mint arról februában beszámoltunk, Orbán fürkészői és portyázói jól a zsebünkbe nyúltak annak idején; mintegy 300 milliárd forintunk bánta ázsiai beszerző körútjukat. Most aprópénzért szórják ki a feleslegessé vált, nagyrészt eleve működésképtelen lélegeztetőgépeket. A Kínával nagy barátságban lévő fideszes külügyminiszter intézte a botrányos beszerzést.

(Címlapkép: Szijjártó Péter/Facebook)