A pedofil áldozatainak adja fizetés-kiegészítését egy református lelkész, amíg Balog el nem tűnik a színről

A pedofil áldozatainak adja fizetés-kiegészítését egy református lelkész, amíg Balog el nem tűnik a színről

Vannak olyan lelkészek a református egyház kötelékében, akikben Balog Zoltánnal ellentétben van tisztesség és hivatástudat. A gyömrői Csűrös András nyíltan felvállalta szembenállását a kétes hírnevű, fideszes püspökkel szemben.

Megrendítő súlyú bejegyzést tett közzé szerda reggel Csűrös András református lelkipásztor, a Gyömrői Református Gyülekezet vezető lelkésze a közösségi médiában, miután Balog Zoltán fideszes püspök keddi meghallgatása után végül nem mondott le, pedig ő is elismerte, hogy volt szerepe abban, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársa elnöki kegyelmet kapott.

Isten előtti bűnbánattal és az áldozatok iránti együttérző szeretettel ajánlom fel a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Egyházkerülete által számomra folyósított lelkipásztori fizetés-kiegészítést a gyermekbántalmazások elszenvedői javára.

A valódi hittel rendelkező lelkipásztor azt ígérte, adományát a hivatalban lévő egyházkerületi vezetés mandátumának ideje alatt minden hónapban eljuttatja a bántalmazott gyerekek részére. Ezt mindaddig megteszi, míg a püspöki hivatalára méltatlanná vált fideszes exminiszter le nem mond.

„Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a maga testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet” – idézte Csűrös András református lelkipásztor a Szentírásból a Galatáknak írt levél hatodik fejezetét, miután vállalást tett.

Videón, ahogy Balog Zoltán menekül az újságírók kérdései elől!

(Címlapkép: Csűrös András/facebook)