A Magyar Rendőrség szerint nem gond, ha románul hívják a Dunát

Szávay István, a Jobbik alelnöke arra volt kíváncsi, hogy miért a Duna román nevét használja a magyar rendőrség.

A kapott válaszról és az ebből levont következtetésekről Facebook-oldalán számolt be:

„A Magyar Rendőrség szerint nem gond, ha románul hívják a Dunát. Legalább is ez derül ki Pintér Sándor ma érkezett válaszából, melyet nemrég feltett írásbeli kérdésemre kaptam tőle.  A police.hu ugyanis még a Putyin-látogatáskor közzétett egy térképet, melyen a Duna neve románul szerepelt. A lezárásra kerülő utcákat pedig szerintem (bár bölcsészként nem vagyok műszaki zseni) egy sima Paint programmal, hézagosan sikerült csak kijelöljék, ami végtelenül bugyután hat.

Kíváncsi voltam tehát, hogy a fenti hiányosságoknak mi az oka, ha pedig a szükséges informatikai hátteret hiányolja a rendőrség, akkor tervez-e valamiféle beszerzést ezzel kapcsolatban, netán átírja-e majd a jövőben a Dunărea-t Dunának.

Pintér röviden válaszolt, szerinte minden rendben van úgy, ahogy van, szóval a Duna továbbra is román nyelven fog díszelegni a rendőrségi térképeken (mert a maps.google.com-on valamiért így szerepel, ők pedig azt használják) és azokat továbbra is Paint-tel fogják szerkeszteni.

Nyilván messze nem ez a Magyar Rendőrséggel a legnagyobb problémánk. Csak azért jelzésértékű, hogy még ez sem működik normálisan. És úgy tűnik, nem is fog...”