Adorján Béla nevét az tette ismertté, hogy Jándon átírta Orbánék hazug kampányszlogenjét

Adorján Béla nevét az tette ismertté, hogy Jándon átírta Orbánék hazug kampányszlogenjét

A Jobbik-Konzervatívok frissen megválasztott elnöke abban bízik, hogy nem ő lesz az utolsó ebben a pozícióban. Szerinte ő képes megérteni a magyar nép lelkét, amivel közelebb viheti pártját az emberekhez.

Adorján Béla jobbikos Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei képviselő májusban átírta a Jánd fideszes polgármester által a falu határába kihelyeztetett „No Migration, No Gender, No War” feliratot „Otthont, Hitet, Békét” feliratra. Akciójával sokan egyetértettek, mivel nem tetszett nekik a Fidesz propagandaszövege. Orbán Viktor igyekezett megmagyarázni, hogy a kettő tulajdonképpen ugyanaz, de helyi embere kimutatta a foga fehérjét.

Jánd fideszes polgármestere halálosan megfenyegette Adorján Bélát.

„Néhány órával a miniszterelnök úr távozása után beszéltem telefonon a polgármesterrel, aki életveszélyesen megfenyegetett, felmenőimet szidalmazva, szemkinyomással, megöléssel fenyegetett, és ígéretet tett rá szentül, hogy mindent el fog követni, hogy tönkreteszi az életemet” – nyilatkozta a jobbikos politikus az ATV Híradónak. Szerinte Orbán Viktor magyarázkodása erőltetett és csak nehezen értelmezhető.

Adorján Béla lett a Jobbik-Konzervatívok új elnöke.

Azóta lezajlottak a választások, és a vasárnapi tisztújító kongresszuson Adorján Bélát válaszották a Jobbik új elnökévé. A politikus 2002-ben indult először önkormányzati választáson, Jándon szerzett mandátumot, legutóbb pedig a szabolcsi közgyűlés tagja lett. Ő a párt regionális igazgatója is.

Adorján Béla úgy érzi, jól ismeri a magyar nép lelkét, ismeri az emberek napi problémáit, ezáltal olyan utat tud mutatni a párt számára, ami elfogadhatóbbá és elfogadottabbá teheti a Jobbikot.

Többen megkerestek a tagságon belül, hogy talán el kellene azon gondolkodni, hogy egy olyan típusú ember kellene, hogy vezesse a pártot, aki szervesen együtt él a magyar társadalommal, ismeri a lelkét, ismeri a napi problémáit, és ezáltal olyan utat tud mutatni a párt politikai tevékenységének, ami elfogadhatóbbá és elfogadottabbá teszi a Jobbikot.

Adorján kijelentette az ATV-nek, hogy a két hónappal ezelőtti tábla-ügy jól mutatja, milyen értékrend mellett kívánja újjászervezni a Jobbik-Konzervatívok közösségét. „A Jobbik-Konzervatívok már nevében is hordozza a konzervatív értékeket, és egy olyan politikai közösség, amely keresztény, konzervatív értékeken alapuló hitvallással végzi napi tevékenységét” – összegezte.

(Címlapkép: Adorján Béla/facebook)