Az ügyészség 18 millió forintnyi készpénzt biztosított Agócs János megvesztegetéséhez

Az ügyészség 18 millió forintnyi készpénzt biztosított Agócs János megvesztegetéséhez

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön Agócs Jánost, az Országos Roma Önkormányzat elnökét korrupció gyanúja miatt őrizetbe vették, pénteken, vagyis ma pedig már le is tartóztatták. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közlése szerint Agócs 30 millió forintért árulta az Országos Roma Önkormányzat saját vezetői tisztségét.

Letartóztatták Agócs Jánost, az ORÖ korrupcióval gyanúsított elnökét

Mint arról beszámoltunk, Agócs Jánost, az Országos Roma Önkormányzat elnökét korrupció gyanúja miatt vették őrizetbe csütörtökön. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közlése szerint Agócs 30 millió forintért árulta az Országos Roma Önkormányzat saját vezetői tisztségét. Az ügyészség tájékoztatása alapján az elnök vállalta, hogy a pénz ellenében lemond az ORÖ elnöki tisztségéről, helyettesítésével a pénzt átadót bízza meg, és közreműködik az illető elnökké választásában.

Az ügyészség biztosította azt a 18 millió forintnyi készpénzt, amit Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke vett át szerdán annak fejében, hogy lemondjon, és átadja tisztségét – tudta meg a 24.hu a pénz átadójától.

Ifjabb Farkas László, az ORÖ egyik elnökhelyettese - egyben Tiszabura polgármestere - a lapnak elmondta,

az összeget egy kecskeméti csárda parkolójában adta át, ahol rögtön el is fogták Agócsot.

Farkas arról is beszélt, hogy bizonyos részetekről továbbra sem beszélhet, ám már nincs titoktartási kötelezettsége. Elmondta, egy másik roma önkormányzati képviselőtől tudta meg, hogy az elnök 30 millió forintért árulja a tisztségét.

Kifejtette, Agócs János az egyik képviselőtársát környékezte meg először, aki viszont visszautasította az ajánlatot. Ekkor viszont megkérte az érintett képviselőt, tolmácsolja Agócsnak, hogy őt érdekli az ajánlat.

Farkas szerint ezután augusztus 11-én kereste meg őt az ORÖ elnöke, csakhogy ő ezután az ügyészségre ment.

Végül augusztus 31-én történt az akció, melyről további részleteket nem árult el Farkas.

Farkas egyébként elmondta, kicsit fájlalja, hogy a kedvenc kék színű irattartójában adta át a pénzt, azt ugyanis nem kapta vissza.

Erről a babakék színű alkalmatosságról van szó: