Arató Gergely üzent Jakab Péternek a határon túliak szavazata kapcsán: "sokkal fontosabb az, ami összeköt minket annál, mint ami elválaszt"

Arató Gergely üzent Jakab Péternek a határon túliak szavazata kapcsán: "sokkal fontosabb az, ami összeköt minket annál, mint ami elválaszt"

Mint arról beszámoltunk, Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje hétfőn interjút adott a Telexnek, amelyben sok más mellett a határon túliak szavazati jogával kapcsolatban is kifejtette álláspontját.

Jakab Péter az érthető politikáról, a szivárványcsaládokról és a határon túliak szavazatáról

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, a párt elnöke egy terjedelmes interjúban mesélt a Telexnek a motivációiról, terveiről, az ellenzék lehetőségeiről, és arról, hogy "tetszik az embereknek, hogy valaki odamegy, és belemondja az igazságot a kedves vezető arcába. Számukra katarktikus, hogy végre valaki nem barokkos körmondatokban politizál, hanem úgy, hogy ők is értik".

Jakab szavaira most Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció politikusa Facebook-oldalán reagált, aki azt írta, "olvasom, hogy Jakab Péter szerint az ellenzék 'nagyjából egyetért' azzal, hogy nem lehet elvenni a határon túli kettős állampolgárok szavazati jogát. Itt kell leszögezni, hogy a 'nagyjából' azt jelenti, hogy 'a DK kivételével'. Mert nem változtunk, és nem adtuk fel a politikánkat, most is azt valljuk, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt itt és nem viseli a döntése következményeit".

Olvasom, hogy Jakab Péter szerint az ellenzék “nagyjából egyetért” azzal, hogy nem lehet elvenni a határon túli kettős...

Közzétette: Arató Gergely – 2021. március 9., kedd

A DK frakcióvezető-helyettese szerint nem baj, ha Jakab Péter ezzel nem ért egyet, majd úgy fogalmaz,

"mi ezt nem tartjuk igazságosnak, de Jakab Péternek szíve joga, hogy ezt gondolja. És nem, nem kell úgy tennünk, mintha mindenben egyetértenénk. 2022-ben, közös erővel, vállt vállnak vetve akkor is véget fogunk vetni az Orbán-rendszernek, akkor is le fogjuk rakni az európai Magyarország alapjait, ha Jakab Péter lesz a határon túli kettős állampolgárok szavazati jogának leghangosabb támogatója. Mert sokkal fontosabb az, ami összeköt minket annál, mint ami elválaszt."