Az áruló Hegedűs hadnagyoknak sem az egri, sem a budai várban nincs helyük!

Az áruló Hegedűs hadnagyoknak sem az egri, sem a budai várban nincs helyük!

Orbán Balázsnak ajánljuk figyelmébe a Fidesz által jegyzett Alaptörvény sorait. Orbán Viktor jobbkeze erkölcsileg és politikailag is alkalmatlan a tisztségére, ezért távoznia kell. Véleménycikk.

Találós kérdés Orbán Balázsnak: honnan származnak ezek az idézetek?

"Egyetértünk az első szabad Országgyűlés képviselőivel, akik első határozatukban kimondták, hogy mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki."
"A haza védelme nemzeti ügy. Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére."

Ezek a mondatok az Alaptörvényben állnak. Abban, amit annak idején a Fidesz dolgozott ki, és szavazott meg. Orbán Viktor miniszterelnök jobbkeze mindkettőt egy mozdulattal papírkosárba hajította, amikor arról értekezett, hogy '56-ból szerinte azt "tanultuk meg", hogy a haza védelme az "értékes magyar életek" elfecsérlését jelenti, és az ország megtámadása esetén ők nem is cselekednének így.

E gondolkodás szerint a pozsonyi csata hőseitől az 1956-os szabadságharcosokig 1100 év minden honvédő küzdelme értelmetlen áldozat volt, amely helyett bölcsebb, megfontoltabb döntés lett volna lábhoz tett fegyverrel tűrni, hogy leigázzanak minket. Ez a Hegedűs hadnagyok erkölcsisége. Csakhogy mi Dobó István népe vagyunk. És pontosan ennek köszönhetjük, hogy még létezünk.

Ezt az országot nem a Hegedűsök, hanem a Dobók tartották meg magyarnak.

Aki ezt semmibe veszi, nemcsak a magyar múltat, de a magyar jövőt is elárulja.

Ezt éppen Orbán Balázs szavai bizonyítják a legfényesebben, hiszen nemcsak az '56-os hősök és mártírok áldozatát bélyegzi feleslegesnek, de kijelenti azt is, hogy a kormány nem az ellenállást választaná, ha idegen támadás érné hazánkat.

Már előre kitűzi a fehér zászlót minden jövőbeni hódító előtt.

Orbán Balázsnak azonban még így is lett volna lehetősége rá, hogy megkövesse a nemzetet. Mindenki hibázhat, mindenki fogalmazhat szerencsétlenül, és aki ezt beismeri, és vállalja a felelősséget, az kezdhet tiszta lappal. Ám a miniszterelnök jobbkeze nem ezt az utat választotta.

Az igazán lesújtó bizonyítványt az állítja ki róla, ahogyan a botrányos szavai által keltett felháborodásra válaszol:

bocsánatkérés helyett döbbenetes gátlástalansággal az őt bírálókat vádolja idegen érdekek szolgálatával.

Ez az egyszerre cinikus, lelkiismeretlen és ostoba reakció a napnál is világosabbá teszi, hogy

Orbán Balázs erkölcsileg és politikailag is alkalmatlan a tisztségére, ezért távoznia kell.

A Hegedűs hadnagyoknak nincs helye semmilyen várban: az egriben és a budaiban sem!

(Címlapkép: Orbán Balázs - Facebook)