Az Identitás és Demokrácia korábbi székházába költözik Orbánék EP-frakciója

Az Identitás és Demokrácia korábbi székházába költözik Orbánék EP-frakciója

A Patrióták Európáért a párizsi Haussmann sugárúton költözhetnek be a korábbi, szélsőjobboldali Identitás és Demokrácia üresen maradt irodáiba.

A nyáron feloszlatott szélsőjobboldali EP-frakció, az Identitás és Demokrácia (ID) párizsi székházába költözik Orbán Viktorék új pártcsaládja, a Patrióták Európáért – írta meg a Politico értesülései alapján a hvg.hu.

Mivel az Orbán Viktor által alapított EP-frakció leginkább az ID korábbi pártjaiból áll össze, így nem annyira váratlan, hogy a párizsi Haussmann sugárúton üresen maradt irodákat mind átveszik.

A pártközpont helyszíne a Patrióták alapszabályából derült ki, ami az Európai Parlament honlapján érhető el. A dokumentum egyelőre viszont még az Európai Politikai Pártok és Európai Politikai Alapítványok Hatóságának jóváhagyására vár.

A hvg.hu cikkében megjegyzi, az okiratban felsorolt pártok listája nem teljes, akárcsak a pártcsalád egyelőre fejlesztés alatt lévő honlapján feltüntetett tagoké, többek között két alapító tag, a Fidesz és a cseh ANO párt sem jelenik meg rajta.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, az új EP-frakció létrehozásáról még június 30-án írt alá Bécsben egy dokumentumot Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével és Andrej Babišsal, a cseh ANO vezetőjével. A Patrióták 12 országból összesen 84 képviselővel a harmadik legnagyobb csoport lett.

(Címlapkép: Orbán Viktor/Facebook)