Az MCC elismerte, a szülők tudta nélkül engedte be az igazgató a toborozóikat a tanórára

Az MCC elismerte, a szülők tudta nélkül engedte be az igazgató a toborozóikat a tanórára

"A Mathias Corvinus Collegium által nyújtott képzés ott kezdődik, ahol a közoktatás véget ér" - válaszolt lapunknak az MCC.

Mint arról kedd délelőtt az Alfahír beszámolt, egészen döbbenetes ütemérzékkel, a tegnapi tanárdemonstrációra időzítve érkeztek toborzók a paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Szekszárdi Képzési Központjából. Az intézmény kerítői ráadásul nem is üres kézzel érkeztek: lufit, matricát, kitűzőt és trendi ragasztható tetoválást is tartalmazó ajándékcsomagot adtak a meglepett kisdiákoknak. Az Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs által vezetett MCC két munkatársa a közoktatási intézmény tanóráján népszerűsítette az intézmény képzését a tízéves gyermekeknek.

Természetesen cikkünk írásakor megkerestük a Szekszárdi Tankerületi Központot, valamint az MCC-t is a tanórai látogatással kapcsolatban, utóbbi nemrégiben válaszolt.

"A Mathias Corvinus Collegium által nyújtott képzés ott kezdődik, ahol a közoktatás véget ér"

- ezzel az állami oktatás valóságát hűen ábrázoló felütéssel indul a lapunknak küldött reakciójuk. Mint írják: "Az MCC az idei évben több, mint 7000 diák oktatását látja el. Az intézmény 1996 óta biztosít ingyenes tehetséggondozó programokat a legkiemelkedőbb magyar fiataloknak származástól, lakóhelytől, valamint társadalmi és anyagi helyzettől függetlenül."

Kifejtették: "A Mathias Corvinus Collegium kiváló viszonyt ápol a közoktatási intézményekkel, szülőkkel, valamint a pedagógus kollégákkal. Az intézményekben tárt karokkal fogadnak minket, hiszen mindenki örül azoknak a lehetőségeknek, amelyeket az MCC biztosít a diákok számára."

A lényeg azonban, hogy reagálásukban elárulták, a szóban forgó paksi iskolában

"az igazgató asszony előzetes egyeztetést követően készségesen fogadott minket és örömmel hallgatták meg a 10 perces bemutatkozást".

Azt viszont továbbra is homály fedi, hogy a KLIK vajon tudott-e minderről.

Ezután a Fiatal Tehetség Programról (FIT), illetve a Középiskolás Programról (KP) írtak részletesen, melyek között olyan hangzatos mondat is szerepel, mint például: "A FIT képzési rendszere ötödik osztályos kortól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést a pénzügyi ismeretektől kezdve a robotikáig".

Munkájuk jelentőségét alátámasztandó pedig azt is tudtunkra adták, hogy jelenleg 1500 általános iskolás, valamint közel 4500 középiskolás diák tanul az MCC-ben.

(Címlapkép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által rendezett beszélgetésen a szekszárdi vármegyeháza dísztermében 2023. február 9-én. MTI/Kiss Dániel; Képek: Olvasónk)