Orbánék ügyvédjének cége is nyert a Kisfaludy-pályázatokon

Orbánék ügyvédjének cége is nyert a Kisfaludy-pályázatokon

Mészáros Lőrinc, Simicska Lajos és Puch László panziója után Bajkai István ügyvédi irodájának cége is nyert a vissza nem térítendő állami támogatást nyújtó Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program pályázatán.

A 300 milliárd forintos program újabb nyertese az SBGK irodai szolgáltató és kereskedelmi Kft., amely 6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az SBGK apartman fejlesztésére, valamint 3 millió forintot a balatonfüredi Kosztolányi társasüdülőre. Az SBGK Kft. tulajdonosai között szerepel egy Andrássy úti villában székelő SBGK ügyvédi iroda, ahol Bajkai István is senior partner - írja az mfor.hu.

A fideszes országgyűlési képviselő egyébként Orbán Viktor, Orbán Ráhel és Tiborcz István ügyvédje, aki mögött több évtizedes, sikeres jogászi pálya áll. Jelenleg Bajkai István parlamenti képviselő és a jobboldali médiabirodalmat összefogó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványban (KESMA) kuratóriumi tagja.

A lap megemlíti, hogy az Orbán-kormány olyan szálloda vagy panziófejlesztéseket finanszíroz közpénzből, amelyek tulajdonosainak minden bizonnyal akadna saját forrása is a beruházásra. Kitérnek arra is, hogy a kormány szerint a Kisfaludy-pályázatokkal nincs semmi probléma: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint nem politikai szimpátia alapján, hanem kizárólag szakmai alapon dől el az, hogy kik kapnak turisztikai fejlesztési támogatást.