Választási helyezkedés: Bayer beszólt Csányinak, amiért az MLSZ-vezér meccsre hívta Karácsonyt és Fekete-Győrt

Választási helyezkedés: Bayer beszólt Csányinak, amiért az MLSZ-vezér meccsre hívta Karácsonyt és Fekete-Győrt

Mint megírtuk, Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke szombat reggeli közleményében fejtette ki, hogy mennyire zavarja amikor a politikusok megkérdőjelezik egymás nemzeti elkötelezettségét és a válogatott melletti kiállásukat, ezért - a hazai közéletben igencsak szokatlan módon - a magyar csapat következő hazai mérkőzésére meghívta az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt, valamint a Momentum színeiben szintén a miniszterelnökségért ringbe szálló Fekete-Győr Andrást is.

Csányi meghívta Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is a következő válogatott meccsre

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke szombat reggeli közleményében fejtette ki, hogy mennyire zavarja amikor a politikusok megkérdőjelezik egymás nemzeti elkötelezettségét és a válogatott melletti kiállásukat - írja a 444.hu. Ezzel valószínűleg azoknak a fideszes politikusoknak üzent, akik többször utaltak rá, hogy nem szívesen látják a magyar válogatott meccsein az ellenzéki politikusokat.

Bayer Zsolt, az 5-ös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa vasárnap blogján Karakán elnök úr címmel írta meg véleményét a magyar politikai életben szokatlannak ható gesztusról. Az egyik legvérmesebb kormánypropagandista számon kérte Csányit, miért nem szólalt fel „az olimpiát ellehetetlenítő politikai aláírásgyűjtés ellen”, vagy amikor az ellenzék a járvány miatt tiltakozott UEFA meccsek befogadása ellen.

Hozzátette: „S próbálok emlékezni, mikor is szólalt fel elnök úr felháborodottan, hogy a baloldal hagyja már abba a stadion építések elleni őrjöngését. És próbálok emlékezni, mikor és mekkora vehemenciával állt ki elnök úr (meg a többi sportvezető) a kormány sportot támogató politikája mellett.”

Bayer Zsolt aztán arra tett utalást, hogy lehetséges, hogy az MLSZ-elnök csak helyezkedni akar.

Meg aztán, közelednek a választások is, igaz, elnök úr?

- fogalmazott.

Írását végül azzal zárta, hogy "részesítsük megfelelő fogadtatásban a stadionba kilátogató Karácsonyt meg Fekete-Győrt. Annyira megérdemli mindkettő...".

Nemrégiben egyébként Budai Gyula képviselő üzente meg Karácsony Gergelynek és Fekete-Győr Andrásnak, valamint "a többi libernyáknak, aki kamuból jár ki a nemzeti 11 meccsére, hogy ne jöjjenek ki a magyar válogatott soron következő mérkőzéseire! Maradjanak otthon, Fegyőr vegye fel a román mezt, KariGeri pedig keljen fel időben és nézze meg mekkora dugók vannak Budapesten!"