Nyílt levélben vonta kérdőre Kövér Lászlót a sikkasztási ügyben Beleznay Zsuzsanna

Nyílt levélben vonta kérdőre Kövér Lászlót a sikkasztási ügyben Beleznay Zsuzsanna

Dr. Beleznay Zsuzsanna, Terézváros jobbikos alpolgármestere nyílt levélben fordult Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez, hogy kérdőre vonja a kabinetfőnökének, Veress Lászlónak az ügyében, aki ellen sajtóhírek alapján nyomozást rendelt el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás miatt. Az ellenzéki politikus azt kéri a házelnöktől, hogy szólaljon meg a szóban forgó ügyben, mivel szerinte elengedhetetlen, hogy Kövér és környezete, közvetlen munkatársai feddhetetlenek legyenek.

Sikkasztás gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség Kövér László kabinetfőnökét érintő ügyben

Nyomozást rendelt el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás miatt abban az ügyben, amelynek fontos szereplője Veress László, aki Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a kabinetfőnöke - számol be az értesülései alapján a 24.hu. A lap még novemberben írt arról, hogy a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány egyebek mellett külhoni magyaroknak szánt adományból vásárolt egy budai villalakást.

Kövér Úrnak nem volt gyanús, hogy a közvetlen munkatársa és annak családja abban a 240 millió forintos II. kerületi villában tartózkodik életvitelszerűen, amelyet a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány vásárolt a határon túli magyaroknak szánt pénzből?

- írta közösségi oldalán csütörtökön megosztott posztjában, egyben felelevenítve az ügy lényegét, melyhez hozzátartozik, hogy az alapítvány egy Kövér Lászlóval baráti viszonyt ápoló tajvani milliárdos, Frank Liu közbenjárásával jutott hozzá 322 millió forinthoz. Beleznay azt is felrótta, hogy csupán egyetlen nemzetközi forrásból kapták az adományt, noha az nem derült ki, pontosan melyik külföldi cég utalt az alapítványnak.

Kövér kabinetfőnökének családja használ egy 240 milliós, határon túliaknak szánt pénzből vett budai lakást

Az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke, Veress László családja használ egy II. kerületi ingatlant, amit egy elvben határon túli magyarokat támogató alapítvány vásárolt meg. Az alapítvány egy Kövér Lászlóval baráti viszonyt ápoló tajvani milliárdos közbenjárásával jutott hozzá 322 millió forinthoz - derítette ki a 24.hu.

A Jobbik politikusa további részleteket is felidézett a házelnök számára:

Ha esetleg nem tudná, szeretném tájékoztatni, hogy ez az alapítvány, amelynek eredeti célja a külhoni magyarság támogatása lett volna, a 240 milliós villán túl vásárolt még egy Audi A6-s gépjárművet is, amit az említett alapítvány kuratóriumi elnöke, Visontai Kálmán használ.

Veressnek az Országházban közvetlen munkatársa Visontai, akinek sógornője 1,8 millió forint adományt kapott az alapítványon keresztül, bár ő nem is határon túli magyar - emlékeztetett Beleznay Zsuzsanna, aki levelében azt is egyértelművé tette Kövérnek:

Bár Ön rendszeresen, a legkülönfélébb eszközökkel próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki képviselők hangját az Országgyűlésben, vegye már észre, hogy az ellenzéki politikusnak az a dolga, hogy kérdezzen. Ezekre a kérdésekre pedig érdemi választ kapjon.

Jobbik: "Kövér Lászlónak nem kellene végre megszólalni a sikkasztási ügyben?"

Ahogy azt a 24.hu értesülése alapján mi is megírtuk, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el sikkasztás miatt abban az ügyben, amelynek kulcsszereplője Veress László, aki Kövér László házelnök kabinetfőnöke. Nyomozást rendelt el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás miatt abban az ügyben, amelynek fontos szereplője Veress László, aki Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a kabinetfőnöke - számol be az értesülései alapján a 24.hu.

A házelnöknek szánt fő kérdésre térve Beleznay végül úgy fogalmazott:

Most ismét kérdezünk, és kérjük a Házelnök urat, hogy ne bújjon a függöny mögé, ahogy azt a főnöke szokta, hanem álljon ki és válaszoljon az alábbi kérdésre:

Önnek volt tudomása arról, hogy Veress László a levélben említett villában tartózkodik, és tisztában volt-e a közvetlen munkatársainak az alapítványi pénzek felhasználásáról?