Bencze: Inkább az asztalt csapkodta volna Győrffy, nem pedig a hölgyet!

Bencze: Inkább az asztalt csapkodta volna Győrffy, nem pedig a hölgyet!

A nőt bántalmazó fideszes EP-képviselő, a Nemzeti Agrárkamara elnöki székéből is távozik. A jobbikos szakpolitikus szerint a kormánypárt kiszolgálásán kívül a gazdák érdekében is lett volna tennivalója Győrffy Balázsnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, ittasan egy hölgyet bántalmazott Győrffy Balázs, a Fidesz EP-képviselője, aki lemondott minden pozíciójáról és pártjából is kizárták.

A Nemzeti Agrárkamara (NAK) elnöke is ő volt, így abból a pozícióból is távozik.

"Inkább az asztalt csapkodta volna Győrffy, nem pedig a hölgyet!"

- nyilatkozta megkeresésünkre Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteken. A párt agrárpolitikusa aláhúzta, hogy Győrffy Balázs a NAK elnökeként nem sokat tett a hazai gazdatársadalomért. Leginkább az Orbán-kormány igényeit szolgálta ki - jegyezte meg Bencze.

"A mezőgazdaság számos ágazata csődközeli helyzetben van. Nem sikerült sem az ukrán gabona, sem az öntözőrendszerek, sem a vízmegtartás területén előremutató, a hazai gazdákat segítő változásokat elérni. Arról már ne is beszéljünk, hogy a hazai agrártámogatási rendszer elsődlegesen az oligarcháknak, a kormányközeli vállalkozóknak kedvez"

- szögezte le az Alfahírnek kritikáját az ellenzéki párt szakpolitikusa.

Bencze János hozzáfűzte, a NAK új elnökét várhatóan a közeljövőben megválasztják az agrárkamara delegáltjai. Reményét fejezte ki, hogy az új vezető legalább annyit képes majd elérni, hogy ha más nem, a gazdatámogatások odaítélése, ügyintézési ideje, kiutalása az eddigi gyakorlathoz képest jelentősen felgyorsuljon.

A Jobbik napközbeni sajtóközleményében úgy reagált a kormánypárti botrányra, hogy sorra buknak a fideszesek, nem csak politikusként, emberként is. "Fejétől bűzlik a hal. Ez a Fidesz igazi arca, mindegy, milyen gyorsan szabadulnak az övéiktől" - írták.

(Címlapkép: Bencze János - Béli Balázs/Alfahír)