Lemondott, miután részegen bántalmazott egy nőt a Fidesz EP-képviselője

Lemondott, miután részegen bántalmazott egy nőt a Fidesz EP-képviselője

Győrffy Balázs úgy fogalmazott, hogy „ittasan vitába keveredett” egy hölggyel, végül a dolog tettlegességig fajult. Sajnálja.

„Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt” – kezdte sajnálkozó facebook-bejegyzését Győrffy Balázs kormánypárti uniós képviselő.

Úgy látszik, nem csak a gyerekverés dívik a fideszesek körében, de a nőket sem kímélik.

Bár ezt a hírdhedt „vak komondoros” hazugság óta jól tudjuk.

Győrffy Balázs csütörtök éjjel vitába keveredett egy nővel, a vita pedig tettlegességig fajult. A Blikk úgy tudja, hogy az EP képviselő a budapesti éjszakában hatalmasat bulizott egy, a Lánchíd közelében lévő szórakozóhelyen. Már jócskán felöntött a garatra, amikor beszólt egy lánynak, amit a társai rossz néven vettek és számonkérték az illetlenül viselkedő fideszest.. A szóváltás után verekedés tört ki. A bunyó miatt rendőrt hívtak a helyszínre, a bulizó fiatalok egyike pedig orvosi ellátásra is szorult, mert súlyos sérülést szenvedett.

A fideszes politikus szerint „elfogadhatatlan és vállalhatatlan”, amit tett:

Sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre, elfogadhatatlan, amit tettem

– írta másnaposan.

Elnézést kért mindenkitől első sorban az általa bántalmazott nőtől, de családjától és politikai közösségétől is.

Győrffy úgy érzi, hogy azok után, amit tett, nincs helye a közéletben. „Minden közéleti pozíciómról lemondok, így az EP-képviselői mandátumomról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is, a Fideszből pedig kilépek” – fogalmazott. Hozzátette: ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben megtehet.

„Tettemért a közéleti felelősségen túl, természetesen minden jogi következményt is vállalok” – zárta bejegyzését a bukott fideszes.

A Fidesz elhatárolódott a nőveréssel lebukott politikusától.

Miután kiderült a bántalmazás ténye, a kormánypárt közzétette állásfoglalását az esetről. „Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségünkből” – írták.

A Fideszben világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösségünk tagja! […] Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben!

(Címlapkép: Győrffy Balázs, a Fidesz nőverési ügy miatt megbukott EP-képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2024. július 18-án. MTI/Purger Tamás)