Benjamin Netanjahu szerint Palesztina európai elismerése a terror jutalmazása

Benjamin Netanjahu szerint Palesztina európai elismerése a terror jutalmazása

Az izraeli miniszterelnök szerint Írország, Norvégia és Spanyolország lépése nem hoz békét és nem akadályozza meg őket abban, hogy legyőzzék a Hamászt.

A palesztin állam elismerésével az európai államok a terrort jutalmaznák – jelentette ki az izraeli miniszterelnök az X-re feltöltött videónyilatkozatában.

A kormányfő a "terrorizmus által elnyert díjnak" nevezte Írország, Norvégia és Spanyolország szerdai bejelentését, miszerint hamarosan elismerik a palesztin államot.

Ciszjordániában, Júdeában és Szamáriában a palesztinok nyolcvan százaléka támogatja az október 7-i szörnyű mészárlást. Az ilyen gonoszságnak tilos államot adni” - hangoztatta Netanjahu.

Ez egy terrorista állam lesz, mely újra és újra megpróbálja végrehajtani az október 7-i mészárlást, és mi ebbe nem fogunk beleegyezni

– mondta az izraeli kormányfő az iszlamista fegyveresek őszi terrortámadására utalva, mely nyomán kitört a gázai háború.

„A terrorizmus díjazása nem hoz békét és nem akadályoz meg bennünket sem abban, hogy legyőzzük a Hamászt” – zárta nyilatkozatát Netanjahu.

A miniszterelnök néhány perccel azután jelentette meg videonyilatkozatát, hogy az elrabolt katonalányok szülei közzétették azokat a videófelvételeket, melyeket a Hamász fegyveresei készítettek október 7-én a 18-20 éves lányok túszul ejtéséről.

(MTI)

(Címlapkép: Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszédet mond a jeruzsálemi Herzl-hegyi katonai temetőben az emlékezés napján, 2024. május 13-án. MTI/EPA/AFP pool)