Bevándorlás: trójai falóról beszél a biztonságpolitikai szakértő

A terrorszervezetek hatékonyabbnak találják, ha a tömeges bevándorláson keresztül "trójai falóként" hatolnak be Európába.

A terrorizmus célja nem változott, az továbbra is a megfélemlítésre, elrettentésre, a fennálló rend megdöntésére irányul. A szakértő azonban figyelmeztetett, hogy a zavargásokkal járó inváziót felhasználva az Iszlám Állam új formában támadhat Európára, ami meglepően védtelennek bizonyult, gyakorlatilag feladta pozícióit.
 
A cél egyértelműen az, hogy a megtévesztett tömeget gátlástalanul felhasználva egyelőre még fegyvertelen, de kiképzett katonák pozíciókat szerezzenek és a fennálló rendet támadják Európában – jelentette ki Földi László. Hol vannak ilyenkor Európa tábornokai – tette fel a kérdést a szakember, aki szerint sürgősen le kellene zárni a kontinens határait.
 
A videó megtekintéséhez kattintsanak a képre
 
Mint mondta, rövid távon nem számít robbantásos, vagy egyéb merényletekre, mert abban az esetben Európa "kijózanodna", összefogna, és nagyobb eséllyel állítaná le a tömeges bevándorlást. A mostani helyzet a legjobb számukra, amikor a bevándorlókat tömegével fogadják be, a tagállamok diplomatái pedig egymás torkának ugranak.
 
A szakértő szerint később, amikor a beszivárgott támadók, avagy a kiutasítottak majd zavargásokat jelentő akcióba lendülnek, a többi befogadott migráns szolidáris lesz velük. Ezért is fontos, hogy egy nemzetközi szintű együttműködés keretében már most reagáljanak az európai szolgálatok, különben "Európa elveszett".