Hétfőtől nem kell maszkot viselni a BKK járatain

Hétfőtől nem kell maszkot viselni a BKK járatain

A járványügyi korlátozások feloldásával összhangban hétfőtől nem kell a közösségi közlekedésben maszkot viselni - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményükben emlékeztettek: a koronavírus-járvány mérséklődése miatt a kormány feloldotta a járványügyi korlátozások többségét. A pénteki kormányrendelet szerint hétfőtől nem kötelező a maszkviselés a közösségi közlekedésben, állomásokon, megállóhelyeken, pályaudvarokon. A BKK központi ügyfélszolgálatában, illetve ügyfélközpontjaiban sem kell az ügyfeleknek, munkatársaknak maszkot viselniük hétfőtől, de egyéni döntés alapján a jövőben is bárki hordhat maszkot, hogy védje egészségét.

Közzétették a rendeletet, amely feloldja a járványügyi korlátozások nagy részét

Szombaton megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, mely szerint visszavonják a járványügyi intézkedések nagy részét. Eszerint március 7-től, hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség a tömegközlekedési eszközökön, a bevásárlóközpontokban, az üzletekben, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. Emellett a vendéglátó egységek alkalmazottainak sem kell maszkot viselniük munkájuk ideje alatt.

A BKK az ügyfelek egészségének védelméért azt kéri, használják a személyes értékesítőhelyeken elhelyezett kézfertőtlenítőt, érintésmentes bankkártyás fizetést és a személyes kapcsolatok nélküli ügyintézést, a BudapestGO applikációt.