Bombariadó volt több szerbiai minisztériumban és iskolában is

Bombariadó volt több szerbiai minisztériumban és iskolában is

A szerb pénzügyminisztériumban és a külügyminisztériumban, valamint országszerte számos általános és középiskolában volt bombariadó csütörtökön - közölte a szerbiai belügyminisztérium az MTI tájékoztatása szerint.

Az iskolákba kora reggel érkeztek fenyegető levelek, így a diákokat hazaküldték, az épületek átvizsgálása elkezdődött.

A pénzügyminisztériumba délelőtt, a külügyminisztériumba pedig dél körül, Mevlüt Cavusoglu török és Nikola Selakovic szerb külügyminiszter találkozójának idején érkezett meg a fenyegetés.

Mindkét épületet kiürítették, és a rendőrség átvizsgálja az épületeket.

Az utóbbi hónapokban a belügyminisztérium tájékoztatása szerint Szerbiában több mint ezer bejelentés érkezett robbanószerkezetekről, eddig minden fenyegetés hamisnak bizonyult.

Több mint kétszáz belgrádi iskolában és egy óvodában is bombariadó volt szerda reggel

Szerda reggel több mint kétszáz belgrádi iskolában és egy óvodában volt bombariadó, miután a rendőrségre bejelentés érkezett arról, hogy robbanószerkezet van az épületekben - számolt be az MTI. Az általános és középiskolákban szerdán távoktatás volt, az óvoda nem nyitott ki, a rendőrség átvizsgálja az épületeket.

Aleksandar Vulin belügyminiszter május közepén egy televíziós interjúban arról beszélt: a hamis riasztások célja, hogy Szerbiát nyomás alatt tartsák. Azt akarják elérni, hogy Szerbia "ne dönthessen önállóan, hanem nyomás alatt és félelemből hozzon döntést", és vezessen be szankciókat Oroszország ellen.