Böröcz ma sem terjesztette elő a bérlakás-privatizációról szóló törvény módosítását

Böröcz ma sem terjesztette elő a bérlakás-privatizációról szóló törvény módosítását

Ez egy jó irányú javaslat volt, de nyilván az előterjesztő döntése, hogy milyen irányba és milyen értelemben szűkíti ezt a javaslatot

- idézte az atv.hu Gulyás Gergelyt, aki a kormányinfón válaszolt Böröcz László bérlakástörvény-tervezetének módosítását firtató kérdésre hozzátéve, ha meglesz a módosító indítvány, akkor a kormány és a Fidesz-KDNP frakció is kialakítja majd az álláspontját.

A kormányinfó idején még úgy volt, hogy a Törvényalkotási Bizottság ma délután végre megismerheti a kormánypártok és az ellenzék által is élesen bírált lakástörvényt érintő előterjesztést, illetve a módosításokat. Azonban Böröcz László csakúgy mint hétfőn amikor a Gazdasági Bizottságnak kellett volna megmutatnia a módosítást, most a Törvényalkotási Bizottságnak jelezte, hogy mégsem kezdeményezi a módosítók napirendre vételét.

Ezek a módosító indítványok nagy valószínűség szerint nincsenek még kidolgozva. Tehát amikor Böröcz László korábban azt mondta, hogy ezek már készen vannak, akkor a Fidesz képviselője szerintem hazudott

- nyilatkozta az Alfahírnek Potocskáné Kőrösi Anita hangsúlyozva, hogy az ellenzék eleve elutasította Böröcz László előterjesztését.

A Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn úgy fogalmazott, hogy Böröcz egyedül maradhatott a bérlakásprivatizációs javaslatával. 

Ezt a véleményt támaszthatja alá Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető is, aki korábban emailben tájékoztatta a kormánypárti képviselőket, hogy a kormány - “meghallgatva és megértve a frakció álláspontját - csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni a módosítást”.

Böröcz László a parlamenti vitában azt mondta, a műemléklakásokban a budapesti világörökség területén élők problémáját, lakhatását szeretnék megoldani. A Várban lévő műemléklakások kapcsán a fideszes képviselő 5 éves lakhatási korláthoz kötné a Várban a lakásvásárlást.