Brenner Koloman: A Momentum a még el nem ejtett medve bőrén osztozkodik

Brenner Koloman: A Momentum a még el nem ejtett medve bőrén osztozkodik

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje szerint az egykor a magyar politika megújítását zászlajára tűző fiatal közösség oda jutott, hogy a DK és Gyurcsány Ferenc számukra az igazodási pont.

Éppen a vezetői válságot átélő Momentum a gyurcsányi tempót követve akarja meghatározni azt, hogy ki indulhat el egy választáson és ki nem – mutatott rá Facebook bejegyzésében Brenner Koloman jobbikos főpolgármester-jelölt.

A balliberális oldal emberei követik a régi reflexeket, a még el nem ejtett medve bőrén acsarkodnak és Facebook posztokban üzenik meg, hogy kinek mit ajánlanak a hallgatásért, a visszalépésért cserébe.

Brenner Koloman ezt azzal kapcsolatban írta, hogy a momentumos Tompos Márton az ATV Start kedd reggeli műsorában azt mondta Vitézy Dávid esetleges főpolgármesteri-jelölti indulásával kapcsolatban, hogy „remek szakember, de ne induljon el főpolgármesternek”.

A fenti problémával kapcsolatban rámutatott: az egykor a magyar politika megújítását zászlajára tűző fiatal közösség mára oda jutott, hogy a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc számukra az igazodási pont. „Sajnálatos, de tudjuk, hogy a régi minták könnyen átöröklődnek, ha a hatalom mindenáron való megkaparintása lebeg a szemetek előtt” – üzent a momentumosoknak a Jobbik-Konzervatívok jelöltje.

Abban a kiegyensúlyozott polgári demokráciában, amelyben a Jobbik hisz, nem pozíciókat kellene előzetesen osztogatni, nem a versenyt kellene korlátozni – mutatott rá Brenner Koloman. Szerinte teljesítmény és mondanivaló kell. Hozzátette: nem egy-két témában kell megmondani egységesen a kampánymenedzserek által patikamérlegen kimért üzeneteket, hanem egészséges, kiforrott világnézetre van szükség. „Mi polgári konzervatívokként ebben hiszünk” — emelte ki a jobbikos politikus.

Hisszük, hogy meg lehet újítani a politikai kultúrát, hogy az ne populista szólamok puffogtatásáról és az ellenfél elnyomásáról szóljon, hanem a teljesítmény, a vita és a konszenzus legyen az alapja.

Brenner Koloman szerint, ha egy ember, egy politikus, egy közösség tisztában van önmagával, akkor küzd az elveiért, például egy előválasztáson.

(Címlapkép: Brenner Koloman/facebook)