Brenner Koloman a főpolgármesteri indulásáról: célom egy polgári, konzervatív alternatíva kínálása

Brenner Koloman a főpolgármesteri indulásáról: célom egy polgári, konzervatív alternatíva kínálása

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje elmondta: a fideszes kormány meg nem nevezett jelöltjével szemben nem tekint zsákmányként Budapestre, ahogyan a balliberális pártok még el nem ejtett medve bőrén való osztozkodásában sem kíván részt venni.

Mint arról lapunk beszámolt nemrégiben, Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője bejelentette, hogy részt vesz a jövő évi budapesti főpolgármesteri tisztségért folytatott küzdelemben.

A konzervatív párt főpolgármester-jelöltje a Mandinernek adott interjújában arról beszélt, hogy azokat a budapestieket kívánja megszólítani, akik a polgári, a közjó – a rend és a szabadság – érdekében folytatott politikára vágynak, és nem az ideológiai, szekértábor alapú politikát követik.

A fővárosban a listás választási rendszert visszaállító, december 12-én elfogadott Mihazánkos javaslat kapcsán elmondta:

A választások előtt pár hónappal egy kiegyensúlyozott polgári demokráciában nem lehetne választási szabályokon változtatni.

Brenner szerint a Mi Hazánk Mozgalom a Fidesz szatellitpártja, ez ismét bebizonyosodott.

Mint mondta, álláspontjuk szerint több arányosságra lenne szükség és azt szeretnék, ha a parlamenti választások újra kétfordulósak lennének.

Brenner Koloman arról is beszélt, hogy pártjának az országgyűlési, az önkormányzati választásokra is van módosítási elképzelése.

A köztársasági elnök közvetlen megválasztásáról szóló törvényjavaslatot én nyújtottam be az Országgyűlésnek, amit sajnos épp a kormánypártok nem támogattak

- fogalmazott.

A Jobbik-Konzervatívok politikusa leszögezte, hogy indulása nem a kormánypártok segítését célozza meg, hanem egy polgári, konzervatív alternatíva kínálását.

“Én nem a kormánypártokat segítem, hanem egy polgári, konzervatív alternatívát kínálok, ami a fideszes kormány meg nem nevezett jelöltjével szemben nem tekint zsákmányként Budapestre…”

- emelte ki, hozzátéve, hogy a Jobbik-Konzervatívok a balliberális pártok még el nem ejtett medve bőrén való osztozkodásában sem kíván részt venni.

Brenner hangsúlyozta azt is, hogy a kormánypártok komoly főváros- és önkormányzat-ellenes politikát folytatnak.

A jobbikos politikus az interjúban bejelentette azt is, hogy

készen áll egy előválasztásra is Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármesterrel szemben,pártlogók nélküli voksolásra, ahol az elvek, a szakpolitikai elképzelések, a politikusi karakterek állnak egymással szemben.

Brenner Koloman szerint a Karácsony-féle városvezetés szélsőségesen autósellenes politikát folytat, amit szerintük ki kell egyensúlyozni. Kifejtette, nem egyoldalú autóspárti álláspontot képvisel, de úgy véli, hogy helyre kell állítani a méltányos autóhasználatot. Ennek részletei a Jobbik-Konzervatívok Normális Autózásért Programjában olvasható el. Elmondta, az autók számának növekedésével kapcsolatban javaslatokat tesz az ingázók számára.

A jobbikos politikus szerint

addig nem szabad a belvárosból kitiltani az autósokat, amíg nem létesül elég P+R parkoló.

Továbbá javaslata az is, hogy a BKV-bérlethez hozzákapcsolható legyen az adott gépjármű rendszáma, amivel kedvezményesen vagy akár ingyenesen lehetne igénybe venni a P+R parkolókat.

Brenner a Mandinernek adott interjújában kritikákat fogalmazott meg a Budapesti Mobilitási Tervvel kapcsolatban, különös tekintettel a közlekedési korlátozásokra és az autósokkal szembeni intézkedésekre.

Mint mondta,

a Lánchíd forgalmi rendjének megváltoztatásáról pártja referendumot szeretne, méghozzá 2024. június 9-én, az önkormányzati és az európai parlamenti választások napján, hogy a budapestiek dönthessenek erről.

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje úgy látja, Budapestnek egy feszes költségvetésre is szüksége van. Brenner szerint a Városháza bürokráciájának jelentős csökkentésével jelentős összegeket lehetne megspórolni.

Nemcsak a főpolgármester 42 főtanácsadójáról beszélek, hanem arról is, hogy mire egy politikai szintű döntés eljut a végrehajtásig, ahhoz kilenc pecsét, aláírás szükséges

- fogalmazott.

Brenner Koloman az interjú végén pártja fővárosi politikusairól is beszélt, kiemelve Beleznay Zsuzsannát, Terézváros alpolgármesterét, illetve a jövőre Ferencvárosban polgármesterként induló Szilágyi Zsoltot.

(Címlapkép: Brenner Koloman főpolgármester-jelölt - Béli Balázs/Alfahír)