Brenner Koloman: Ezt is bukjuk a kormánypártok kapzsisága miatt

Brenner Koloman: Ezt is bukjuk a kormánypártok kapzsisága miatt

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje szerint a pedagógusok helyzete mellett kiábrándító, amit a hazai egyetemi- és kutatóvilággal művel a Fidesz. Hazánk nemzetközi Horizont programból való kizárásáról kérdeztük a konzervatív párt politikusát.

Mint arról beszámoltunk, Magyarországot a jogállami mechanizmus miatt kizárták a Horizont nevű uniós kutatási programból, amire válaszul Orbánék megcsinálják a HU-rizont programot.

Megkeresésünkre Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje elmondta, a tudás és információ évszázadában a magyar polgárok csak akkor tudnak kiegyensúlyozott és boldog életet élni, ha megkapják azt a tudást és azokat a képességeket, amik ezekhez szükségesek.

A konzervatív párt országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a pedagógusok helyzete mellett kiábrándító, amit a hazai egyetemi- és kutatóvilággal művel a Fidesz.

"Az, hogy a nemzetközi Horizont programból kizárták hazánkat annak a következménye, hogy az uniós szervek nem köthetnek a fideszes alapítványokkal szerződést, amelyekbe beintágrálták a hazai egyetemek zömét. Így nemcsak a felsőoktatási intézmények autonómiáját, ingatlanvagyonát vették el a kormánypártok, hanem a hazai egyetemi oktatásra, kutatásra igényelhető európai támogatásokat is"

- emelte ki.

Brenner Koloman szerint ennek mértékét nem pótolhatja egy hazai program.

A Fidesz kapzsiságának a hazai oktatási és kutatási rendszer issza meg a levét!"

- szögezte le.

(Címlapkép és fotó: Brenner Koloman - Béli Balázs/Alfahír)