Brenner Koloman: Újra kell indítani a Fidesz által leállított fővárosi fejlesztéseket!

Brenner Koloman: Újra kell indítani a Fidesz által leállított fővárosi fejlesztéseket!

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje szerint az elővárosi vonatok rendbetétele kulcsfontosságú kérdés Budapest fejlődésében.

Brenner Koloman programjának fontos része a budapesti közlekedés rendbetétele. Erről legújabb facebook bejegyzésében is írt. Álláspontja szerint az elővárosi vasutak kulcsszerepet játszanak nem csak Budapest, de az egész ország működésében, de „a fideszes kormányzat mégis lehúzta ezeket a fejlesztési listáról”.

Rámutatott: a környező országokban felismerték, hogy a vasúti kapacitások bővítése és a színvonal fejlesztése elengedhetetlen egy jól működő ország és egy nagyváros megfelelő működéséhez, éppen ezért máshol egymást érik az ilyen jellegű beruházások.

A méltányos autóhasználat feltételeinek visszaállítása sem képzelhető el a megfelelő alternatívák kiépítése nélkül

– jelentette ki az ellenzéki politikus.

Szerinte a polgárok képesek tudatosan kiválasztani, hogy mi a megfelelő közlekedési mód számukra, persze, ha tudnak miből választani. Brenner Koloman szerint nem helyes, hogy jelenleg alig zajlik érdemi vasútfejlesztés Magarországon. Kiemelte: Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester ígéreteivel ellentétben pedig P+R parkolókat sem építettek a meglévő igények kielégítésére!.

(Címlapkép: Brenner Koloman/facebook)