Brenner Koloman: Pintér egyszerűen letagadta a súlyos problémákat

Brenner Koloman: Pintér egyszerűen letagadta a súlyos problémákat

"Befejeződött Pintér miniszter úr konzultációja a tanárokkal. Miután több mint egy éve tartanak a tiltakozások, sztrájkok a magyar oktatás rendszerének tarthatatlan helyzete miatt, megkésettnek, elégtelennek tartjuk a "konzultálást", ami ráadásul az érintettek szerint csak olaj volt a tűzre, Pintér pedig egyszerűen letagadta a súlyos problémákat.

Szögezzük le: mi konzervatívként hiszünk a teljesítményalapú társadalomban és abban, hogy minden polgárnak egyenlő esélyt kell biztosítani a tudás megszerzéséhez és a tanuláshoz. Ezért javasoltuk régóta a pedagógusok azonnali 50 százalékos béremelését. Azonban ez csak a nulladik lépés, mert nekünk meggyőződésünk, hogy minden fillér, amit az oktatásra költünk, jó befektetés a jövőbe a 21. században, a tudás és az információ századában. Ezért azonnali tettekre van szükség az oktatási rendszer átfogó modernizálása érdekében.

Ezért javasoljuk, hogy átfogóan és haladéktalanul be kell építeni a digitalizáció eszközeit és eredményeit is az oktatásba, valamint azonnal meg kell háromszorozni a pedagógusok munkáját segítők létszámát. Mivel a felzárkózás legfontosabb alappillére az oktatás, ezért a hátrányos helyzetű területeken oktató pedagógusoknak kiemelt bérezésben kell részesülniük! Reméljük, hogy az összesített pedagógus-béremelésen felül ez nem csak ígéret marad, hanem a kormány végre valóban elkezdi a hosszú évtizedek óta ígért felzárkóztatást.

Azonnal fel kell emelni a tankötelezettség határát 18 évre, illetve meg kell kezdeni a NAT teljes körű olyan megújítását, amelyben 60-40 százalékos arány alakul ki az ismeretközvetítés és a személyiségfejlesztés kötött. Azonnal vissza kell állítani a nulladik, idegen nyelv tanulását szolgáló év lehetőségét, és meg kell kezdeni az iskolai nyelvoktatás megújítását.

Felelős konzervatív pártként támogatjuk a szakszervezetek felhívását a nemzeti oktatási kerekasztal összehívására, hiszen a fenti pontokon kívül is részletes és átfogó elképzeléssel rendelkezünk a magyar oktatás megújításával kapcsolatban. Mert mi tudjuk, hogy a tanárok nem elbocsájtható cselédek, hanem felelős értelmiségiek, akikkel nem zárt körben konzultálni kell egy felelős kormánynak, hanem végre forrást juttatni és belefogni a nagy közös munkába

- írja Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa friss Facebook posztjában.

Mint megírtuk, péntek délután véget ért a közoktatással kapcsolatos egyeztetés, melyen Pintér Sándor belügyminiszter mellett több mint 400 iskolaigazgató és tanár vett részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Lendvai Emese, a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium pedagógusa a Telexnek azt mondta: „Pintér a végén megalázott és nevetségessé tett mindenkit, tételesen végigment a problémákon és tagadta azokat”.