Jászberényben olyan ügy miatt lesz új választás, amire tavaly rá se hederítettek

Jászberényben olyan ügy miatt lesz új választás, amire tavaly rá se hederítettek

Jászberényben megsemmisítették a polgármesteri választás eredményét. A területi választási bizottsághoz eljuttatott beadvány szerint egy idős otthon lakóit befolyásolták a szavazás napján - bár azt nem tudni kik. Tavaly ugyanez a választási bizottság rá sem hederített a Fideszre tett hasonló panaszra. 

 

Az október 13-i választáson Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) lett Jászberény polgármestere. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után a következőképpen alakult az eredmény:
    
    1. Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) - 42,63 százalék (3909 szavazat)
    2. Dr. Szabó Tamás (FIDESZ-KDNP) - 42,48 százalék (3895 szavazat)
    3. Dr. Magyar Levente (Független) - 10,15 százalék (931 szavazat)
    4. Dobrosi Péter (Mi Hazánk) - 4,73 százalék (434 szavazat)

A Fidesz óvást nyújtott be az eredménnyel szemben, melynek helyet adva a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Területi Választási Bizottság péntek este megsemmisítette az eredményt. 

Szeretnék mindenkit megnyugtatni: minden törvényes eszközt megragadunk, hogy megtámadjuk ezt a nyilvánvalóan hazug határozatot. Amennyiben pedig valóban új választások lesznek, mindent megteszünk, hogy még nagyobb arányú győzelmet arassunk a kiskirályok felett, ahogyan azt 2014-ben, Ózdon tettük. 

 - írta a döntésre reagálva Facebook-oldalán Budai Lóránt. 

Pénteken egyébként Budai ledarált, zsákba pakolt iratokról tett közzé képet a Facebookon. A ledarált iratokkal megtömött műanyag zsákokon a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. (JVV) logója látható.

Jászberény szimbolikus bukás volt a Fidesznek, mindent bevetnek a visszaszerzéséért

Jó, ha egy településvezető nincs ellenzékben - ezt még Pócs János jászsági fideszes országgyűlési képviselő mondta tavaly egy óvodában. A botrányokkal terhelt parlamenti politikus nem véletlenül érezte fontosnak, hogy minden fronton kiálljon Jászberény fideszes polgármestere, dr. Szabó Tamás mellett, hiszen a Pócs-Szabó páros már hosszú évek óta élet-halál harcot vív a helyi Jobbik vezetőjével, az október 13-án polgármesternek választott Budai Lóránttal.