Budapest Marriott: Tiborcz István újabb óriásszállodát szerezhet meg

Budapest Marriott: Tiborcz István újabb óriásszállodát szerezhet meg

Az egyik leggazdagabb csehtől az egyik leggazdagabb magyarhoz, Orbán vejéhez kerülhet a luxusszálloda.

A Telex úgy értesült, hogy eladó az emblematikus, a második világháború után elsőként megépült hazai luxusszálloda, a Budapest Marriott. Háttérbeszélgetések sorával össze is rakták, mit lehet tudni az üzletről.

A szakemberek szerint a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben nem lesz nagy tolongás a szállodáért. Viszont a hírek szerint

Orbán Viktor vejének Tiborcz Istvánnak a cége, a BDPST Group lecsaphat erre a szállodára is. Hiszen egy igazi fideszes, NER-kegyelt oligarchának soha semmi nem elég, ha pénzről van szó.

A Marriott ingatlana jól illeszkedhet a BDPST portfóliójába, ugyanis a Marriott-hálózattal közösen a közelben működtet egy másik szállodát, a Dorotheát 216 szobával. A Budapest Marriottnál a Duna-parti elhelyezkedés, a szép panoráma ma is előny, hátrány viszont, hogy a szálloda már nem a mai csúcsminőséget képviseli, a 342 szoba és a 22 lakosztály nem a legmodernebb.

Az eladó, vagyis a Marriott jelenlegi tulajdonosa, az 53 éves, szlovákiai születésű Radovan Vitek, az európai ingatlanpiac egyik csúcsjátékosa. Az egyik leggazdagabb cseh. Tőle kerülhet a hotel Tiborczhoz.

(Címlapkép: Tiborcz István - Béli Balázs/Alfahír)