Havi 52 ezerért bérel tetőtéri lakást a Budavári Önkormányzattól a fővárosi aljegyző

Tovább dübörög a fideszes ingatlanmutyi.

Az ügyészség 2017 februárjában nyomozást indított az I. kerületi, gyanúsan olcsó lakáskiadások miatt, a fideszes Nagy Gábor Tamás polgármester szerint azonban a kiterjedt, nagy sajtónyilvánosságnak örvendő ingatlanmutyi vizsgálata csupán egy karaktergyilkossági kísérlet.

Mégis nyomoznak az urizáló fideszes polgármester lakásmutyija kapcsán

Hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a IX. kerületi Ügyészség a Budavári Önkormányzat által fillérekért osztogatott bérlakások ügyében, írja a hetilap.A fideszes Nagy Gábor Tamás által vezetett I.

Az Átlátszó most egy Fővárosi Közgyűlés Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottsága által 2015. július 14-én bérbe adott lakásnak nézett utána. Az ingatlanról szóló irat elérhető a főváros honlapján, de a bérlő nevét, és a lakás adatait is kitakarták.

A portál információi szerint a kérelmező nem más, mint

Bárdonné dr. Benda Mónika, a Fővárosi Önkormányzat aljegyzője, az általa választott és számára kiutalt szolgálati bérlakás pedig egy 64 négyzetméteres, két szobás, tetőtéri lakás a Vár aljában, a Donáti utcában, pár perc sétára a Halászbástyától.

Az I. kerületi önkormányzat közlése szerint a kirívóan jó helyen lévő lakásért Bárdonné

mindössze nagyjából havi 52 ezer forintot fizet, ami háromszor-négyszer alacsonyabb a piaci árnál.

Bárdonné dr. Benda Mónika 2011 szeptembere óta dolgozik a Főpolgármesteri Hivatalnál, és 2015. január elejétől a hivatal aljegyzője. Lakáskérelmében arra hivatkozott, hogy többszöri átszállással naponta közel 3 órát utazik munkahelye és állandó lakhelye, a Budapesttől nagyjából 100 kilométerre lévő, Bács-Kiskun megyében található Helvécia között.

Bárdonné dr. Benda Mónika a Helvéciával szomszédos Ballószög jegyzője volt, mielőtt a Főpolgármesteri Hivatalban kezdett el dolgozni.

Frissítés

A Jobbik közleményben reagált az ügyre:

Ingatlanmutyiban a Fidesz lassan már az MSZP-n is túltesz

Az állampártként viselkedő kormánypárt jóvoltából Nagy Gábor Tamás, a városrész polgármestere is a valós piaci ár töredékéért bérel lakást saját önkormányzatától.
 
A Jobbik felháborítónak tartja, hogy miközben lakhatási válság van Budapesten, a Fidesz egyes kivételezetteknek a piaci ár töredékéért biztosít bérlakást, miközben a bérből és fizetésből tisztességesen megélni próbáló átlag magyar alig tudja a lakhatásának fedezetét előteremteni.
 
A 2018-tól felálló Jobbik-kormány el fogja számoltatni az ingatlanmutyik résztvevőit.
 
Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője

"A Budai Várat most nem más ország katonái foglalták el"

Újabb pofátlan bérbeadások láttak napvilágot, melyet a Nagy Gábor Tamás vezette fideszes Budavári Önkormányzat gründolt össze. A polgármester ezúttal nem saját magának, nem a családtagjainak, nem is a fideszes körökhöz tartozó gasztrovállakozóknak, hanem a kormányzathoz közel álló nagyvállalkozóknak adott ki lakásokat jóval a piaci ár alatt, ezzel összehozva Buda mára már legnagyobb korrupciós lakásmutyiját - írja közleményében Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.