Egy "híres magyar orgonaművész" zaklatott egy tinédzser fiút?

Az eset évtizedekkel ezelőtt történt, ha igaz.

A Hit Gyülekezetének online rádiójában, a Hit Rádióban egy neve elhallgatását kérő, negyvenes éveiben járó, kétgyermekes édesapa azt állította, hogy tinédzser korában szexuálisan zaklatta őt egy máig elismert, többször kitüntetett, híres magyar orgonaművész. Nevet nem árult el - írja a rádióadás alapján a Hvg.hu.

A férfi azt mondta, hogy az elmúlt hetekben kirobbant zaklatási botrányok nyomán törtek fel benne újra az emlékek, és úgy érezte, hogy nem maradhat csendben.

Évtizedekkel ezelőtt, 15 éves korában érte ez a trauma, amit nem tudott kezelni, szüleivel sem beszélte meg.

Az akkor fiatal zenész egy vidéki koncerten kapott lehetőséget arra, hogy a híres orgonistával együtt zenéljen. A fellépés után a "világhírű zenész" újra felkérte egy közös koncertre, egyben felvetette azt is, hogy akkor maradjanak már közös szálláson éjszakára, és meghívta vacsorára. 

Később kettesben maradtak, és az orgonaművész többször szexuális ajánlatot tett neki. A folyamatos elutasítás ellenére tovább győzködte a fiút, másnap pedig állítása szerint olyan helyzetbe hozta őt, hogy egy erdei séta során akaratlanul is szemtanúja lett az orgonista és egy férfi aktusának.

Arra nem tudott válaszolni, hogy voltak-e további áldozatai, de mint mondta:

"vélhetően nem én voltam az első és az utolsó, akivel kapcsolatban ez eszébe jutott"

Mint ismert, erre a hétre is kijutott nekünk bőven szexuális zaklatási ügyből: Marton Lászlót és Kerényi Miklós Gábort kirúgták, ahogyan az ELTE TÓK dékánját, Mikonya Györgyöt is. 

Akárhogy is nézzük, a történet még nem ért véget.

A NER-ben nem lehet erőszak: módszeresen belezik ki Sárosdi Lillát

Módszeresen zajlik Sárosdi Lilla kibelezése. Ott tartunk, hogy meztelenkedő és sokakat megbotránkoztató színpadi szerepe miatt elvitatják tőle szavai igazát, azt a jogot, hogy a nyilvánosság előtt beszéljen arról, hogy elmondása szerint húsz évvel ezelőtt Marton László szexuálisan zaklatta őt. Tipikus zsigeri válasz ez a történtekre. Koncoljuk fel a rossz hír hozóját!