Clinton mégis beteg? Összerogyott a 9/11-es megemlékezésen

Hónapok óta találgatják, egészséges-e a demokrata jelölt. Most nem tűnt annak.

A politikus a másfél évtizeddel ezelőtti támadás áldozatai előtt tisztelgő gyászszertartáson vett részt. A rendezvényen az amerikai politikai elit széles spektruma képviseltette magát, így fő ellenfele, Donald Trump is jelen volt.

Clinton azonban nem tudta megvárni az esemény végét, hirtelen testőreitől támogatva autóba ült, és elment. Szemtanúk és egy videó tanúsága szerint az elnökjelölt minden bizonnyal

összeesett volna, ha nem sietnek a segítségére.

 



Az elmúlt hónapokban több olyan vélemény, illetve sajtóértesülés látott napvilágot, melyek szerint Clinton kifejezetten rossz egészségügyi állapotban van,

többen azt állítják, Parkinson-kórral küzd.

Ez komoly kihatással lehet a választási kampányra, hiszen Trump így könnyen érvelhet azzal, hogy

az Egyesült Államok vezetését nem lehet egy megrendült egészségű emberre bízni,

aki talán nem is tudja kitölteni öt éves mandátumát.

Ennek megfelelően a demokrata jelölt stábja mindent megtesz, hogy cáfolja ezeket a híreszteléseket. Clinton mai rosszullétéről is siettek leszögezni, hogy azt csak "hőguta" okozta.

Pedig Clinton nem először lett rosszul nyilvánosan. Legutóbb hétfőn kapott hosszas, percekig tartó köhögőrohamot, amikor Clevelandben tartott választási nagygyűlést. Maga Clinton tréfával ütötte el a kellemetlen epizódot, mondván, nyilván allergia, hiszen mindahányszor Donald Trumpról beszél, köhögés jön rá.




 

A demokrata stáb nem csak cáfolni igyekszik a Clinton betegségéről szóló híreket, de igyekszenek nyomást is gyakorolni a médiára, hogy hallgasson a kérdésről. A The Hill című tekintélyes washingtoni lap szerint valóságos hadjáratot indítottak azon újságírók ellen, akik szóba hozták a jelölt egészségügyi állapotát. A közmondásosan demokrata irányultságú CNN-től pedig egyenesen kirúgtak egy orvos-műsorvezetőt, amiért egy műsorában aggodalmát fejezte ki Clinton egészsége miatt. Korábban Martin Shkreli, a Turing Pharmaceuticals gyógyszeripari vállalat volt vezérigazgatója szögezte le: Clinton nem őszinte az egészségügyi állapotával kapcsolatban, és Parkinson-kórban szenved.

  „Önnek Parkinson-kórja vagy más súlyos neurológiai betegsége van. Magára szavazok, ha őszinte lesz az egészsége kapcsán

 - üzente a Twitteren a politikusnak.