Nyáron várható a Coca-Cola papírpalackos üdítője

Nyáron várható a Coca-Cola papírpalackos üdítője

   

Felvettük a kapcsolatot a Coca-Cola Magyarországgal, hogy az általuk a közelmúltban belengetett, most még prototípus-fázisban lévő AdeZ nevű papírpalackos termékük hazai piacra dobásáról érdeklődjünk: milyen részleteket lehet még róla tudni, mikor tervezik a fogyasztói tesztelését, valamint milyen eredményt és fogadtatást várnak a vásárlók részéről?

Végső célunk, hogy a papírpalack valósággá váljon, és eljussunk egy olyan csomagolásig, mely teljes mértékben újrafeldolgozható papírként 

- elevenítette fel a nagyvállalat egyik öko-célkitűzését a Coca-Cola kommunikációs ügynöksége. 

Az üdítőipari vállalat egyébként kiemelt figyelmet fordít a környezetbarát fenntarthatósághoz való felzárkózásra - a honlapjuk szerint. A Hulladékmentes Világ néven megismerhető stratégiájuk részletezi, milyen vállalásokat tűztek ki célul 2025-ig és 2030-ig

Magyarországon tesztelik a Coca-Cola első papírpalackját

Magyaroknak nyílhat lehetősége először kipróbálni azt az innovatív papírpalack prototípust, amit a Coca-Cola és a dán Paper Bottle Company (Paboco) startup fejlesztett ki tavaly. Az év második negyedévében 2000 hazai vásárló találkozhat az új típusú csomagolási innovációval - írja az Index.

A Coca-Cola kommunikációs munkatársai megerősítették, hogy a Dániából indult startup partnerükkel, a Pabocóval új technológiával közösen megalkotott papírpalack prototípust idén nyáron tervezik 2000 fogyasztó számára eljuttatni. Ezt a magyar kötődésű, folyamatosan növekvő, élelmiszer-kiskereskedő Kifli.hu-val igyekeznek kivitelezni. Hozzátette, "a próba lényege annak kiértékelése, hogy a papírpalack prototípus hogyan teljesít a piacon, a való életben, beleértve azt is, hogyan néz ki a palack és milyen érzetet kelt."

A Coca-Cola papírpalackos terméke (Kép: Facebook)

A vállalat kommunikációs csapata szerint a fogyasztói komfort sem mellékes aspektus. Úgy látják,

elengedhetetlen, hogy megértsük a fogyasztói reakciókat is, beleértve, hogy szerintük ez a fajta csomagolás ugyanolyan könnyen használható-e és jó-e, mint azok a csomagolások, amelyekhez már hozzászoktak.

- tette hozzá.

A jövőre vonatkozó távolabbi terveikről azt nyilatkozták, hogy szeretnék, ha az újrahasznosítható papírcsomagolású palack nagyüzemi szinten is valósággá válhasson. Arról azonban pontos időponttal még nem tudtak szolgálni, hogy az újrafelhasználható műanyagbélésű papírpalack végleges verziójának széleskörű piaci bevezetésére mikor kerülhet sor.

Noha a Hulladékmentes Tisza Program keretében a Coca-Cola is részt vett a folyót elárasztó uszadék és hulladékanyagok eltávolításában, viszont a vállalatnak a zöld felfogás iránti elkötelezettségét meglehetősen szkeptikus hangok is kísérik időről-időre. 

A Tisza szennyezéséért a Coca-Cola is felelős a Greenpeace szerint

A Tisza vizének immár hosszú évek óta tartó, elképesztő méreteket öltő szennyezettsége kapcsán megkerestük a Greenpeace Magyarország vegyianyag-szakértőjét, Simon Gergelyt, aki lapunknak véleményezte a folyót sújtó helyzetet. Kifejtette egyebek mellett azt is, hogyan lehetne érdemi lépést szorgalmazni és elérni a kérdésben, valamint milyen veszélyekkel járhat, ha nem cselekszünk időben.