Cser-Palkovics: „A közmédia kiegyensúlyozottságán szerintem érdemes változtatni”

Cser-Palkovics: „A közmédia kiegyensúlyozottságán szerintem érdemes változtatni”

Székesfehérvár polgármestere az Azonnalinak adott interjút. Szóba került egyebek mellett a közmédia ügye és az önkormányzatoktól elvont iparűzési adó.

A közmédia kiegyensúlyozottságán szerintem érdemes változtatni, de ez mindig kétirányú feladat. Aki azonban ezzel magyarázza a választás végeredményét, főleg annak mértékét, az becsapja magát

- mondta Cser-Palkovics András.

Már a Fidesz-közeli újságírók is kezdenek besokallni a közmédia elfogultságától

Úgy tűnik már a kormányközeli újságírók is kezdenek besokallni a közmédia által képviselt "értékektől", amit egy nagy levegővétel után Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata szerzője végre nyíltan kimondott. Friss Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy számára is örvendetes a Fidesz negyedik kétharmada, de veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan.

Székesfehérvár fideszes polgármestere beszélt a helyi fenntartású közmédiáról is. Szerinte,

ha a városi tévét nem hívják meg az ellenzék rendezvényeire, sajtótájékoztatóira, nem adnak nekik interjút, ha be sem mennek a stúdióba, akkor ki a felelős? A fenntartó önkormányzat, vagy az ellenzék, aki nem él a lehetőségekkel? Szerintem az utóbbi.

Cser-Palkovicsot kérdezték az önkormányzatok alulfinanszírozottságáról is. A fideszes polgármester korábban élesen bírálta az elvonásokat. Azt mondta, iparűzési adó nélkül az önkormányzati rendszer fenntarthatatlan.

Még a fideszes polgármester is kikelt Parragh László iparűzési adóval kapcsolatos ötlete ellen

Közösségi oldalán reagált Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere arra a keddi hírre, hogy Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy interjúban arról beszélt, hogy ágazattól függetlenül két évre el kéne engedni az iparűzési adó beszedését. Parragh emellett azt is szeretné, ha a kormány befagyasztaná a többi önkormányzati adót, nehogy a települések azokkal pótolják a kieső bevételeket.

Aki ennek eltörlését, általános megfelezését felveti, nincs tisztában a szektor működésével. Mi még a kötelező feladataink ellátására is fordítunk ebből, meg persze olyan önként vállalt feladatokra, mint a Vörösmarty Színház fenntartása

- mondta Cser-Palkovics András.

A polgármester hangsúlyozta, hogy már most látszik az alulfinanszírozás a rendszerben már és ez a jövőben, ha nincs változás, egyre több önkormányzatnál fog a működésben gondokat okozni.

A kisebb települések, vagy akár a kisebb bevétellel bíró nagyvárosok a működés tekintetében egyre nagyobb problémákkal fognak szembesülni, ha a finanszírozáson nem tudunk változtatni

- tette hozzá.