Érd városvezetője Mészáros Lőrinccel finanszíroztatná a helyi kézilabdacsapatot

Érd városvezetője Mészáros Lőrinccel finanszíroztatná a helyi kézilabdacsapatot

Mészáros Lőrincnek írt levelet (némi iróniával fűszerezve - szerk.) Érd polgármestere, Csőzik László annak reményében, hogy a kormányhoz közel álló oligarcha segítsen be a helyi kézilabdacsapat finanszírozásába, mert a város nem tudja tovább pénzelni a milliárdos veszteséget termelő klubot. 

Mint ismert, Csőzik László korábban arról írt közösségi oldalán, hogy a város női kézilabdacsapatát nem tudják tovább ilyen mértékben finanszírozni. Hozzátette, rengeteg közpénz megy a csapatra, amit a közösség magára is fordíthat, másrészt finoman felhívta a figyelmet a sportágban tapasztalható viszonyokra: rengeteg az idegenlégiós az állami támogatásokban dúskáló klubokban, ezzel megnehezítve a magyar tehetségek dolgát. 

Csőzik akkor úgy fogalmazott: 

óriási teljesítmény volt, amit a lányok és edzőik eddig elértek, de a város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne.

A polgármester szerint a Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint. Csőszik szerint nem engedhetik meg magunknak ezt a költekezést, mert az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítják erőiket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassanak a lelátókról. 

A település vezetője csütörtökön reggel Mészáros Lőrincnek írt levelet, amiben a felcsúti oligarchát arra kérte, ha gondolja, finanszírozza ő a helyi kézilabdacsapatot, ha már az elmúlt években átlagosan

ötből három beruházáson Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. gazdagodott, mintegy 35 milliárd forint értékben. 

Csőzik levelében felhívja Mészáros figyelmét arra, hogy

az előző önkormányzati ciklusból Érd komoly pénzügyi problémákat is örökölt, amelyeket igyekszünk közmegelégedésre megoldani. Ezek egyike az NB I élvonalába tartozó női kézilabdacsapatunk fenntartása. (…) 700 millió forintot kitevő finanszírozási igény jelentősen meghaladja a lehetőségeinket. 

Jelezte, arra kéri Mészáros Lőrincet, hogy segítsen a kézilabdacsapatnak. 

"Vegye fontolóra az Érden elköltött magyar adóforintokból származó haszon egy részének közcélú visszaforgatását, és az érdi kézilabdás lányok csapatának szponzorálását"

- tette hozzá. 

Az ellenzéki városvezető azzal zárta levelét, hogy mivel Érd új pályára állítása vélhetően neki is fontos, kéri, vegyen részt nem csupán a város építőköveinek, de csapatszellemének megerősítésében is. Egyetértése esetén javasolná a szponzorációs tárgyalások megkezdését a sportegyesülettel, amelyben készséggel közvetít.