Dárdai szerint nagyon nehéz meccsünk lesz, de talán pont így járunk jól

Már csak a számolgatás miatt fontos az esti meccs, Dárdai szerint nagyon nehéz dolgunk lesz az életükért harcoló portugálok ellen.

Tehát az esti, portugálok elleni mérkőzés tétje már csak a számolgatás miatt áll fenn, és ha az erőviszonyokat nézzük, nem biztos, hogy akkor járunk a legjobban, ha elsőként zárjuk a csoportot.

A másik megközelítés viszont az, hogy a csapat mentális állapotának bizonyára nem tenne jót egy vereség, nem beszélve arról, hogy Portugália ellen sikert elérni újabb hab lenne a tortán.

Természetesen nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a portugál válogatotton hatalmas a nyomás, két döntetlenjük után muszáj nyerniük, így az egyébként is erősebb csapat mindent el fog követni azért, hogy a magyar válogatottól elhozza a továbbjutásukat jelentő három pontot. Dárdai Pál volt szövetségi kapitány kedd este az M4 Sport helyszíni stúdiójában az esélyeket latolgatva ugyancsak arról beszélt, hogy óriási kihívás előtt állunk:

Sok jóra ne számítsunk. Ha jó napot fognak ki, akkor minden megvan bennük, beleértve az átütőerőt, a kisjátékokat és a sebességet is. Vannak hibáik, de ahhoz, hogy ezeket ki tudjuk használni, fizikailag magas szinten kell teljesítenünk.

A szakember azt mondta, a magyar szakmai stáb biztosan felkészült a portugálokból, akik viszont olyan sok váratlan megoldásra képesek, annyira jó játékosok egyénileg, hogy nem lehet belőlük igazán felkészülni. A magyar taktika inkább az izlandi, a norvég, a román, az osztrák és a finn válogatottal szemben működik, de a portugálok kimagasló képességű játékosait nagyon nehéz levédekezni.

A portugálok elleni siker kulcsa Dárdai szerint a letámadásokban rejlik, mert a védelem jó passzjáték esetén átvágható. A másik lehetőség a rögzített játékhelyzetekben van, ami alatt vélhetően Dzsudzsák szabadrúgás-technikájára gondolt leginkább.

Ami akár ilyen is lehet:

Mi várhat ránk?

Lássuk, hogy áll most a csoport, hiszen ebből kiindulva tudunk helyezéseket számolni. A magyarok a portugálokkal, az izlandiak az osztrákokkal játszanak ma este, és ezzel vége az F csoport játékainak.

A lehetséges kimenetelek a két mérkőzés után:

Magyarország 1. helyen végez (Még nem dőlt el, de így legnagyobb esély a belga ellenfélre lenne, vasárnap)

Ez akkor történik meg, ha megverjük Portugáliát,

 

vagy

 

döntetlent játszunk velük, és Izland nem győz az osztrákok ellen,

 

vagy

 

döntetlent játszunk velük, Izland megveri Ausztriát, de jobb gólarányunk lenne

Magyarország 2. helyen végez (Ebben az esetben Anglia ellen játszanánk, hétfőn)

Ez akkor történik meg, ha döntetlent játszunk Portugáliával, Izland pedig nem veri meg legalább 3 góllal az osztrákokat,

 

vagy

 

kikapunk a portugáloktól, és Izland nem győz Ausztria ellen.

Magyarország 3. helyen végez (Ebben az esetben Horvátországgal játszanánk, szombaton)

Ez akkor történik meg, ha kikapunk Portugáliától, és Izland megveri Ausztriát.

Látható, hogy egyáltalán nem mindegy, kikkel kerülünk össze a nyolcaddöntőben. Belgium még változhat, az E csoport ugyanis van annyira nyitott, hogy akár a svédek is lehetnek helyettük másodikak, ha meglepetéseredmények születnek. Ma este ez is kiderül.
 

Albánia???!!!

Érdekesség, hogy ha a magyar válogatott nyer, valamint Izland is megveri Ausztriát, annak a hárompontos csapatok között az lenne az eredménye, hogy Észak-Írország mellett Albánia is ott lenne a legjobb 16 között.
 
Ezen kívül eltérőek a vélemények arról, hogy az angolokkal, vagy a horvátokkal lenne-e jobb összekerülni a nyolcaddöntőben, hiszen mindegyik csapat erős, a horvátok tegnap fordítással győzték le a bajnokesélyes, címvédő spanyolokat.
 
[[nid:186957]]

Magyarország szerdán 18 órakor játszik Portugália ellen a lyoni Stade des Lumieres-ben.