Kocsis Máté szerint is elérkezett az idő egy határvadász egység felállításához

Kocsis Máté szerint is elérkezett az idő egy határvadász egység felállításához

Mint arról beszámoltunk, pakisztáni és afgán menekültek támadtak egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Halálos áldozata is van a menekültek fegyveres összecsapásának a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja, pakisztáni és afgán menekültek támadtak egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre - számolt be az MTI.

Kocsis Mátém a Fidesz frakcióvezetője szombaton a Facebook oldalán úgy reagált:

Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik.

Kocsis Máté azt írta a közösségi oldalán, hogy egyre durvul a helyzet a déli határnál: két migránscsoport fegyverekkel lőtte egymást hajnalban Szabadkánál, a hírek szerint halálos áldozatok is vannak.

Kiemelte: csak idén 100 ezernél többen próbáltak illegálisan Magyarországra lépni válogatott módszerekkel, hol alagutakon, hol létrán, hol kövekkel, hol fegyverrel.

"A katonák és a rendőrök állják a sarat, de a háború miatt nagy szükség lenne a munkájukra az ukrán határnál is. Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk!" - fogalmazott Kocsis Máté.

Kocsis mostani megnyilvánulása leköveti a miniszterelnök álláspontját, aki pénteken a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy Pintér Sándor belügyminiszter két hónapot kapott az új szervezet felállítására, a határvadász egységekhez pedig 2-4 ezer új embert kell felvenni, és ki is kell őket képezni.

Az önálló határőrség megalakításáról szóló javaslat egyébként eredetileg a Jobbiktól származik:

Orbán Viktor megfogadta a Jobbik javaslatát, felállítja az önálló határőrséget

Önálló határőrség megalakításáról döntött Orbán Viktor miniszterelnök, derült ki az Országgyűlés hétfői ülésnapján. A biztonságpolitikai lépés azonban korántsem előzmények nélküli, hiszen a déli határon 2015-ben kialakult migrációs krízishelyzet kezelésére a Jobbik immár hetedik éve javasolja szüntelenül egy önálló védelmi erő felállítását, azaz hétköznapi nyelven a 2008.