Levélszavazat: kiakadt a Jobbik a választási csalás gyanúján

Kibontott levelek, biankó szavazólapok, választási csalás gyanúja Délvidéken.

Mint megírtuk, a Délhír nevű délvidéki magyar lapot többen is ugyanazzal a panasszal keresték, miszerint a fideszes kötődésű Vajdasági Magyar Szövetség fizetett aktivistái gyanúsan bánnak a levélszavazatokkal. Eszerint a VMSZ aktivistái járják a Délvidéket, hogy segítsenek a szavazásban és begyűjtsék a levélvoksokat, de állítólag volt olyan, hogy számon kérték azt, aki nem a Fideszre szavazott, tehát megnézték, hogy mi van a borítékban. Felmerült az is, hogy biankó szavazólapok is vannak a rendszerben, ezek együtt pedig súlyos választási csalást jelentenek.

Délvidéken megsemmisítik a nem fideszes levélszavazatokat?

A VMSZ aktivistái járják a Délvidéket, hogy segítsenek a szavazásban és begyűjtsék a levélvoksokat - írja a lap. A szövetség a Fideszre való szavazásra buzdít, ezért sokan attól tartanak, hogy az ellenzéki vagy érvénytelen papírokat nem juttatják célba.

„A Jobbik részéről eddig is tudtuk, a Fidesz bármit megtenne annak érdekében, hogy elkerülje az elszámoltatást és despotikus hatalmát akár évtizedekre is bebetonozza. A választások megnyerése érdekében mindenre képesek, még a választási visszaélésektől sem visszariadva. Ezért többször is felszólaltunk már például annak kapcsán is, hogy a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélszavazása széleskörű lehetőséget biztosít a visszaélésekre. Sajtóinformációk szerint Erdélyben törvényellenesen történt magyar állampolgárok tömegének választási regisztrációja, Kárpátalján szervezetten buszoztatják a magyarokat a konzulátusokra szavazni, és Délvidék esetében is úgy tűnik, hogy aggodalmunk nem volt alaptalan.” - fogalmazott Szávay István.

A Jobbik parlamenti képviselője azt írta, a Jobbik kiáll a választások tisztasága mellett, és árgus szemekkel figyeli a Fidesz, valamint szövetségesei ezzel kapcsolatos ténykedését.

„Amennyiben a sajtóban megjelent esetek valóban megtörténtek vagy megtörténhetnek, felvetik a választási csalás alapos gyanúját. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezért felszólítja a Vajdasági Magyar Szövetséget, hogy a visszaélések gyanúja kapcsán tisztázzák magukat!” - áll a közleményben.