Előválasztás '21 - Demeter Márta: „Nagyon sokat jelent számomra Jakab Péter támogatása”

Előválasztás '21 - Demeter Márta: „Nagyon sokat jelent számomra Jakab Péter támogatása”

Az ellenzéki összefogás azt jelenti, a pártérdeket felül kell, hogy írja a nemzet érdeke. A nemzet érdeke pedig azt kívánja, hogy 2022-ben mindenhol egy közös ellenzéki jelölt, a legalkalmasabb jelölt mérkőzhessen meg a Fidesszel. Akkor is, ha az épp nem jobbikos

– hangsúlyozta Jakab Péter, a Jobbik elnöke s miniszterelnök-jelöltje csütörtökön közzétett videójában, amelyben bejelentette, Budapest 6-os számú választókörzetében a Jobbik az LMP országgyűlési képviselőjét, Demeter Mártát támogatja az előválasztáson.

A Jobbik elnöke felidézte, Demetert a hatalom bíróság elé citálta, hogy megtörje, mindez azonban kudarcot vallott. 

Kicsit olyan ő, mint én. Az országért képes ezer kompromisszumot is megkötni, a hatalommal azonban soha nem köt alkut. A kormányváltáshoz és az ország rendbe tételéhez szükség van rá

– mondta Jakab az LMP országgyűlési képviselőjéről. 

Demeter aláhúzta, 2022-ben kormányváltásra van szükség, a nemzeti egységkormány megalakítására. Egy olyan új többségre, amely tényleg elszámoltatja azokat, akik megkárosították a magyar embereket, s egy élhetőbb, jobb országot teremt minden magyar ember számára.

Ennek a többségnek a létrehozásán dolgozom választókerületemben is. A 8. és 9. kerület nagy múltú budapesti kerületek, rengeteg lehetőséggel rendelkeznek, és az itt élő emberek sok kihívással is küzdenek, csakúgy, mint a legtöbb magyar ember. Ezen kihívások kezeléséhez kormányváltásra van szükség. Azért, hogy megfizethető lakhatáshoz juthassanak a keményen dolgozó emberek, azért, hogy tisztességes béreket biztosító munkahelyek jöjjenek létre és azért, hogy azok a fejlesztések, amelyek nagy összegű közpénzből valósulnak meg, ne a nagy befektetőket, illetve vállalkozókat szolgálják, hanem a helyi embereknek legyen haszna belőlük

– összegezte Demeter, hozzátéve, ahhoz, hogy ezt megvalósítsák, együttműködésre van szükség mind a választókkal, mind pedig a szomszédos választókerületek képviselőivel, hiszen a nagy fejlesztések általában több kerületet érintenek, a fővárosi kerületek pedig nem választhatók el egymástól. Továbbá együttműködés szükséges az önkormányzatokkal is, hiszen a választók őket választották meg helyi ügyeik képviseletére.

Demeter reményét fejezte ki, miszerint a környező választókerületek képviselői is az új kormánytöbbség képviselői lesznek. Ő ezekért a célokért dolgozik, hangsúlyozta.

„Mindannyian ugyanazért küzdünk"

Örülök, hogy elkészülhetett ez a videó

– reagált lapunk megkeresésére Demeter Márta, majd egyértelműsítette, valóban a Jobbik és az LMP közös jelöltjeként fogja kérni a választók támogatását az előválasztáson, hogy 2022-ben ő legyen a közös ellenzéki jelölt, aki megmérkőzik a Fidesszel.

Nagyon köszönöm a Jobbik bizalmát, és nagyon sokat jelent számomra Jakab Péter támogatása

– hangsúlyozta az Alfahírnek Demeter Márta.

Azt gondolom, mindannyian ugyanazért küzdünk, hogy 2022-ben változás legyen, tényleg jólét valósulhasson meg minden magyar számára, és egy olyan nemzeti egységkormány álljon föl végre, ami a társadalom egészéért dolgozik, nemcsak egy szűk elit gazdagodása érdekében alkot törvényeket

– magyarázta az országgyűlési képviselő.

Jakab Péter is abszolút élharcosa annak, hogy végre elszámoltassuk azokat, akik megkárosították a magyar embereket

– közölte a politikus.

Szerinte teljesen egyértelmű, hogy össze kell zárni a sorokat, hiszen – mint mondta – mindannyian látjuk, mit művel a Fidesz az országgal és a magyar emberekkel. Demeter Márta itt kitért arra is, hogy a Parlamentben a mindennapos munka során bajtársi kapcsolat alakult ki az LMP és a Jobbik között.

Tisztességes versenyre készülök

– válaszolta az előválasztással kapcsolatos felvetésünkre, hozzátéve, hogy szerinte így gondolják ezt mindannyian, akik bejelentették az indulásukat.

A programomnak, illetve a józsefvárosi és ferencvárosi munkámnak is sarokpontja az együttműködés, elsősorban a választókkal, valamint a helyi és a szomszédos önkormányzatokkal

– közölte.

Demeter Márta szerint ezekben a kerületekben rengeteg potenciális, ám meg nem valósult lehetőség és fejlesztés rejlik, amikkel az itt élők életminőségét érdemben javítani lehetne. Kiemelte többek között egy megfizethető bérlakásprogram elindítását, tisztességes fizetést adó munkahelyek támogatását, és hogy a helyben élőket bevonják az életüket meghatározó döntésekbe.