A Mazsihisz mellett az izraeli nagykövetség is elítélte Demeter Szilárd "gázkamrás" cikkét

A Mazsihisz mellett az izraeli nagykövetség is elítélte Demeter Szilárd "gázkamrás" cikkét

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Demeter Szilárd miniszteri biztos és PIM-igazgató is billentyűzetet ragadott és írt egy rendkívül penetráns publicisztikát az uniós pénzek kifizetését jogállami kritériumokhoz kötő javaslat kapcsán, ami igencsak nagy port kavart. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója ugyanis tulajdonképpen a holokauszt során meggyilkolt zsidókhoz hasonlítja a magyarok és a lengyelek jelenlegi helyzetét a jogállamiságról zajló uniós vitákkal összefüggésben.

Demeter Szilárd, a PIM igazgatója már ott tart, hogy Soros György "a liberális Führer", akinek Európa a gázkamrája

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját is érzékenyen érintette az uniós pénzek kifizetését jogállami kritériumokhoz kötő javaslat, ezért billentyűzetet ragadott és a kormánypropagandát nulla-huszonnégyben terjesztő origóra írt egy publicisztikát, ami ma jelent meg.

Az inkriminált írás ellen elsőként a Mazsihisz szólalt fel, de úgy tűnik, a sornak még koránt sincsen vége: az izraeli nagykövetség is elítélte Demeter gázkamrás írását.

Twitteren oldalukon azt írják, teljes mértékben elutasítják a holokauszt emlékének bármilyen célból történő felhasználását, illetve az azzal való visszaélését, mint ahogy sajnálatosan egy szombati véleménycikkben megtörtént. Nem lehet helye annak, hogy az emberiség történetének legsúlyosabb bűncselekményét vagy annak elkövetőit összekössük bármilyen kortárs vitával, függetlenül attól, hogy az mennyire jelentős.

A Telex pedig arról számolt be, hogy szintén a Twitteren reagált az American Jewish Committee (AJC) nevű amerikai zsidó szervezet közép-európai egysége, akik szerint fel kell szólalni a történelem ilyen mértékű ignorálása ellen.