Polt Péter a rendőrséghez továbbította Demeter Szilárd gázkamrázós cikkének ügyét

Polt Péter a rendőrséghez továbbította Demeter Szilárd gázkamrázós cikkének ügyét

Az Origón jelent meg Demeter Szilárd botrányt kiváltó cikke, amiről itt írtunk:

Demeter Szilárd, a PIM igazgatója már ott tart, hogy Soros György "a liberális Führer", akinek Európa a gázkamrája

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját is érzékenyen érintette az uniós pénzek kifizetését jogállami kritériumokhoz kötő javaslat, ezért billentyűzetet ragadott és a kormánypropagandát nulla-huszonnégyben terjesztő origóra írt egy publicisztikát, ami ma jelent meg.

A DK-s Arató Gergely írásban azt kérdezte a főügyésztől, hogy véleménye szerint Demeter cselekedete kimeríti-e a BTK 333 §. -ban szereplő bűntettet, ami így szól: „Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.  Polt Péter válaszában azt írja, hogy a kérdést feljelentésként értékelte és azt a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította.

(444)

Varga Mihály nem rúgja ki Demeter Szilárdot

A miniszterelnök-helyettes napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlament plenáris ülése. Varga Mihály szerint valótlan állítások hangoztak el az államháztartás helyzetéről és a járvány nyomán meghozott gazdasági, egészségügyi is munkahely védelmi intézkedésekről, miközben a belpolitikában és az uniós politikában baloldali támadások érkeztek a magyar kormány irányába.