Kétmillió dollárért megvehető Maradona legendás meze, amit a '86-os világbajnokságon viselt

Kétmillió dollárért megvehető Maradona legendás meze, amit a '86-os világbajnokságon viselt

Egy New Jersey-i aukciósház alkalmazottja, David Amerman szerint kétmillió dollárért megvásárolható az a mez, amelyben Diego Maradona az 1986-os világbajnokságon az Anglia ellen 2-0-ra megnyert negyeddöntőben szerepelt.

A mez az angol csapat egyik játékosának, Steve Hodge-nak a birtokába került, aki a lefújás után a játékoskijáróban cserélt Maradonával - írja az MTI.

A mez jelenleg a manchesteri Nemzeti Futball Múzeumban tekinthető meg és a legendás focista halála miatt nagyon nehéz felbecsülni a mez valódi értékét.

A tulajdonos kétmillió dollárért kínálta eladásra. Nagyon nehéz felfogni, hogy a mezért valóban kétmilliót fizetne valaki, de nem értem, hogy miért ne költhetne akár ennyit is valaki, ha megteheti. Ha az eladó megtalálja a megfelelő személyt, akár még reális is lehet ez az ár

– mondta Amerman.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendájának szíve szerdán, tigrei otthonában állt le. Maradonát november elején műtötték egy vérrög miatt az agyában, akkor még az orvosok azt mondták komplikáció nem várható.

Így búcsúzott Maradonától a futballvilág

Ahogy korábban írtuk: életének 60. esztendejében elhunyt Diego Armando Maradona. Sajtóinformációk szerint az egykori klasszis tigrei otthonában állt le a szíve. Maradonát november elején műtötték egy vérrög miatt az agyában, akkor még az orvosok azt mondták komplikáció nem várható. A futballvilágot megrázta a korábbi legendás játékos halála. Nagyszerű játékosok és klubok búcsúztak Maradonától.