Jó időzítés: a DK-frakció egy titkosszolgálatok által megnevezett Páva-céggel szerződött

Jó időzítés: a DK-frakció egy titkosszolgálatok által megnevezett Páva-céggel szerződött

A Parlament honlapjára felkerült legfrissebb nyilvános szerződések között szerepel a Sebián-Petrovszki László és Páva Zoltán által aláírt kontraktus. A felek abban állapodtak meg, hogy

az EagleEye-Marketing Kft. 2023. január 1. és június 30. között végez "social media tanácsadást" a DK részére 43.113.960 forint értékben.

Azaz, havi több mint 7 millió forintot fizet a Gyurcsány Ferenc vezette a képviselőcsoport annak a cégnek, amit az Egyesült Államokból (is) érkező kampánytámogatások kapcsán megnevezett a Nemzeti Információs Központ (NIK). 

A NIK jelentése szerint az EagleEye-Marketing kft. a Bajnai-féle DatAdattal állt szerződéses viszonyban, a tájékoztató pedig azt sugallja, hogy a megállapodás az Action for Democracytól érkező több mint 3 milliárd forinton alapult. 

A cég neve feltűnik Páva Zoltán érdekeltségei között is. Ugyanis az Ezalényeg portált kiadó Oraculum 2020 Kft-nek és az EagleEye-Marketingnek ugyanaz a tulajdonosa: Páva Zoltán. 

Emlékezetes, a legfrissebb NIK beszámoló szerint egy meg nem nevezett svájci alapítványtól az Oraculum 2020 Kft. majd egymilliárdos támogatást kapott - s bár az kiderült, hogy melyik ez az alapítvány (Fondation Pluralisme), de az nem, hogy mégis mit láttak Svájcban az ezalenyeg.hu-n. 

Egyébként a DK és a titkosszolgálatok által megnevezett (megfigyelt?) Páva-cég közti szerződést december 15-én módosították, így lett érvényes 2023 januárjától. Újabb árnyalattal gazdagítva ezt a "dollárbaloldal" sztoriját...