Döbbenet: újra van egészségügyi államtitkár

Ónodi-Szűcs Zoltán - aki eddig az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója volt - a sajtótájékoztatón azt mondta, az a legfontosabb, hogy az egészségügy ne az intézmények érdekeit, hanem a lakosság igényeit szolgálja.

Az új államtitkár kinevezését a miniszterelnök már aláírta, a kinevezési okmány a köztársasági elnök szignójára vár.

Feladat van bőven

A Jobbik azt várja, hogy az új államtitkár megoldást találjon olyan problémákra, mint a kórházi adósságok szédületes mértékű növekedése, a dolgozói elvándorlás, pályaelhagyás, illetve az általános alulfinanszírozottság - írta keddi közleményében Lukács László György és Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő.

A miniszter szerint a betegek nyelvén értő új államtitkártól azt kéri a Jobbik, hogy valljon színt, hány száz milliárd forintot tud kisajtolni a kassza kulcsát őrző Varga Mihályból. A nemzeti párt képviselői szerint ugyanis enélkül csak helyben járás várható tőle is, és pénz nélkül az ágazat elhúzódó válsága fenyeget. A pénztelenség következménye pedig az lehet, hogy az új egészségügyért felelős államtitkár gyorsan csatlakozhat a levitézlett fideszes egészségügyi vezetők népes táborához, ismét elpazarolva az időt a probléma tényleges megoldásából - fogalmaztak.